NOVE MEDALJE Helena Dretar Karić u Lignonu osvojila zlatnu i srebrnu medalju!

Odlične vijesti stigle su iz talijanskog Lignona, gdje je od 26. veljače do 5. ožujka održano Međunarodno stolnotenisko prvenstvo Italije.

Varaždinka i olimpijska pobjednica Helena Dretar Karić osvojila je čak dvije medalje, zlato i srebro.

> IZNIMAN REZULTAT Kolak odlična u Splitu: ‘Vrhunski je ovo rezultat za početak’

Ekipno zlato Helena je osvojila s partnericom Anđelom Mužinić , a ostvarile su to pobjedom nad talijanskim parom Michelom Brunelli i Giadom Rossiza. Pobijedile su 2:1.

Zanimljivo je kako je u pojedinačnoj konkurenciji Dretar Karić osvojila srebro, a u finalu je izgubila upravo od partnerice Anđele Mužinić.

Žetva medalja

Hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisači ukupno su osvojili 11 medalja i to u seniorskoj konkurenciji tri zlata, dva srebra i broncu, a u juniorskoj konkurenciji zlato i broncu. U ekipnoj konkurenciji osvojili jedno zlato i dva srebra.

U Lignanu se nadmetalo se 240 seniora i 74 juniorke i juniora.

Međunarodno prvenstvo Italije imalo je faktor 40 što znači da je po konkurenciji i kvaliteti stolnotenisačica i stolnotenisača bilo rangirano odmah poslije Europskog prvenstva, koje će se u rujnu 2017. održati u slovenskom Laškom.

Slijedeće veliko natjecanje koje očekuje hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisače je u svibnju ekipno Svjetsko prvenstvo u Bratislavi, Slovačka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije