NOGOMET Učenici Druge gimnazije na Svjetskom školskom prvenstvu u Češkoj

U Pragu je 22. veljače održana ždrijeb skupina Svjetskog školskog prvenstva u nogometu. Hrvatska koju će predstavljati učenici Druge gimnazije Varaždin u skupini će igrati protiv Turske, Luxemburga, Bugarske, Čilea i Malte.

Raspored skupina:
SKUPINA A – Gvatemala, Kina, Novi Zeland, Njemačka, Armenija, Danska
SKUPINA B – Brazil, Češka, Slovačka, Srbija, Mađarska, Austrija
SKUPINA C – Turska, Luxembourg, Malta, Čile, Bugarska, Hrvatska
SKUPINA D – Francuska, Katar, Slovenija, Finska, Belgija, Grčka

– Skupina je vrlo teška s obzirom na činjenicu da su u njoj nalaze Turska, Bugarska i Hrvatska 3 polufinalista sa prošlog Europskog. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i probati ostvariti osnovni cilj – prolazak skupine, a onda dalje vidjet ćemo. Ništa nećemo prepustiti slučaju.
S obzirom da su na EURU u Francuskoj okosnicu ekipe sačinjavali gotovi isti igrači rođeni 2000. godine gdje smo bili najmlađa momčad prvenstva nadamo se da i ove godine na Svjetskom prvenstvu možemo napraviti dobar rezultat – rekao je Dario Kos, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture u Drugoj gimnaziji Varaždin.

Dodaje kako za sad sve ide prema planu te da je najvažnije da se igrači dobro kondicijski pripreme kroz zimske pripreme u svojim klubovima i da budu svi zdravi.

– Kako bi se uigrali prije prvenstva odigrat ćemo četiri do pet pripremnih utakmica sa lokalnim klubovima. Na prvenstvo ćemo voditi 18 učenika, a jedan od glavnih uvjeta osim njihovih igračkih sposobnosti je da moraju imati pozitivne ocjene i uzorno vladanje u školi – kaže Kos.

Sve informacije vezane za ISF Svjetsko školsko nogometno prvenstvo u Češkoj možete pratiti na službenoj stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije