VIDEO Samir Toplak: Za uspjeh varaždinskog nogometa treba podrška svih

Poznati varaždinski trener Samir Toplak gostovao je prošli tjedan u emisiji ‘Mali nogometni razgovori’ koja se emitira na Hrvatskoj Nogometnoj Televiziji. Toplak koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Varaždin, Cibaliju, Goricu, Zelinu, a od 2014. skrasio se na klupi zaprešićkog Intera, osvrnuo se i na stanje u varaždinskom nogometu.

-Varteks je moj klub, moj život, u Varteksu sam odrastao. Moram priznati da sam se u zadnje vrijeme malo distancirao, jednostavno život i posao vas odnesu u drugom smjeru. No i dalje budno pratim što se u klubu događa. Ono što me jako veseli je da se sad skupila ipak ekipa sastavljena mahom od bivših prvoligaških igrača s kojima klub zasigurno ima kvalitetu da osvoji tu treću ligu i dogodine nastupa u drugoj. Najbitnija stvar kada se to dogodi je da klub ima plan. Dali će fokus u drugoj ligi biti borba za vrh ljestvice, opstanak ili zlatnu sredinu, ovisi o proračunu, ali bez plana, da se opet živi iz dana u dan, neće biti napretka– ističe Toplak.

A da bi klub u našim okvirima mogao normalno egzistirati i funkcionirati, potrebno je i sudjelovanje struktura grada i interes privrednika i sponzora.

– Tu sam, moram reći, malo skeptičan. Varteks je u vrijeme najvećih svojih problema imao čak pet mladih reprezentativaca čijom je eventualnom prodajom bez problema mogao ‘isplivati’ iz dugova i u tom trenutku, da je bilo malo više volje i želje od strane grada i županije, to se već onda moglo spasiti. Izbrojio sam preko 50 aktivnih trenera i igrača vezanih uz Varaždin koji nogometni kruh zarađuju na ozbiljnijoj razini, a Varaždin nema prvoligaša što je zaista jako žalosno. Ja sam isto spreman pomoći koliko god sam u mogućnosti, iako mi je momentalno Inter broj jedan, u Zaprešiću sam već kao kod kuće i tu sam jako sretan i zadovoljan – zaključuje Toplak.

Evo i cijelog razgovora s varaždinskim stručnjakom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije