Martina Štefinec osvojila broncu na plivačkom natjecanju u Rijeci

Plivači Baroka nastupili na dva velika natjecanja. Kadeti u Dubrovniku na Prvenstvu Hrvatske, a najstarija ekipa na najjačem Grand prix mitingu u ovom dijelu regije – Victoria u Rijeci.

Mladi plivači nisu donijeli medalje, ali su ostvarili osam osobnih rekorda i dostojno prezentirali svoj klub.

Petra Gašparac je nastupila u četiri discipline: uz osobni rekord na 100 leđno bila je 17., na 400 slobodno 19., na 100 slobodno, također s osobnim rekordom, 26., te na 200 leđno 29. Lana Cvetko je u obje svoje discipline popravila svoja najbolja vremena. Na 200 leptir je bila 15., a na 100 leptir 20.

Najmlađa plivačica Baroka, Nika Dobovičnik, plivala je najdužu dionicu – 800 slobodno i s 11 sekundi boljim rezultatom od prijavljenog ostvarila izvrsno 20. mjesto, kao i na 400 slobodno. Treba napomenuti da je Nika plivala s dvije godine starijim natjecateljicama.

Jedini muški predstavnik Baroka, Matej Čok, otplivao je odlično 800 i 200 slobodno u kojima je ostvario 15., odnosno 18. mjesto.

Bronca Štefinec

U Rijeci, u konkurenciji 565 plivača iz 9 zemalja i rekordna 54 kluba, nastupilo je 10 plivača Baroka: Luka Cvetko, Nikola Briški, Neven Lončarić, Hrvoje Smontara, Stela Grobotek, Dora Mihinjač, Lea Ćelić, Elena Škrapec, Mirta Piskač i Martina Štefinec.

Uz dva ostvarena B finala Mirte Piskač, u disciplinama 50 i 200 prsno, posebno treba istaknuti Martinu Štefinec koja je u jakoj konkurenciji doplivala do bronce u disciplini 50 m prsno.

Martina je, također, plivala i u C finalu na 100 prsno. I svi ostali Varaždinci plivali su odlično i ostvarili 24 osobna rekorda te pokazali zavidnu razinu forme pred najvažnije natjecanje u ovom dijelu sezone – ekipno Prvenstvo Hrvatske u 50 m bazenu, koje se održava 11. i 12. ožujka u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije