PLIVANJE Članovi kluba Vidra s prvenstva u Splitu vratili se okićeni medaljama

Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Plivačkim klubom ‘Cipal’ Split, Športskim savezom invalida Grada Splita, Plivačkim klubom Mornar Split proteklog je vikenda, na poljudskim bazenima, organizirao Otvoreno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom Croatia Open 2017.

U dvodnevnom programu nastupilo je stotinjak plivača iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Malezije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske (PK Natator iz Zagreba, PK Cipal Split, PK Forca Rijeka, PK Delfin Osijek, PK Barok Varaždin, PK Vidra Varaždin).

Plivački miting međunarodnog karaktera iskoristili su mladi plivači PK Vidra iz Varaždina – Jan Dubravec, Nikola Harmicar, Nikola Kosec, Teo Škvorc i Brunela Hrženjak, unatoč tome što su bili među najmlađim natjecateljima nisu se bojali zaplivati sa zvučnim domaćim i svjetskim plivačkim imenima kao što je Kristijan Vincetić, Kristijan Mamić, Chung Wei Yong, Julius Jaranding.

Zahvaljujući odrađenim pripremama na atletskom stadionu Sloboda Varaždin te Gradskih bazena Varaždin za vrijeme zimskih praznika te svakodnevnim treninzima, na početku sezone plivači PK Vidre na Croatia Openu postigli su zavidne rezultate.

Naime, Vidraši su se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo, te dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje se održava u Zadru u ožujku.

PK Vidra ponosan je na svoje talentirane, uporne i hrabre plivače – Nikola Harmicar, hemipareza, S9 potvrdio je svoj plivački talent koji nakon samo tri godine što je proplivao svakim treningom napreduje na brzini, izdžljivosti i tehnici, u slobodnom i leđnom tehnikom što je pokazao na prvenstvu plivajući u rangu sa seniorima u najtežoj kategoriji S9.

Jan Dubravec, CP, kategorija S7 briljirao na svim dionicama, te pokazao kako upornost, volja i rad mogu dovesti do samostalnosti pokreta kako u vodi tako i na kopnu, te povećao kako kilometražu u vodi tako i na kopnu hodajući i trčeći, ugodno iznenadivši na pripremama na atletskom stadionu Sloboda, trčeći i sprintajući.

Nikola Kosec, Down sindrom C21, vratio se u formu, odplivavši sve dionice bez greške te je zaslužio 5 zlata.

Teo Škvorc s dijagnozom staklene kost SB5 plivanjem je osvijestio slobodu i sigurnost pokreta u vodi, te ojačao koštano mišićni sustav do razine hodanja bez potpore po kući.

Brunela Hrženjak svoj je prvi nastup otplivala bez potpore mame u bazenu i kao najmlađa plivačica mitinga s Down sindromom isplivala kao prva juniorka u kategoriji C21.

Rezultati plivača PK Vidra: Jan Dubravec, CP u kategoriji S7 kao junior pet zlatnih medalja na 50 metara i 100 metara slobodno, 50 i 100 metara leđno te na 50 metara, Nikola Kosec, Down sindrom, u kategoriji C 21 pet zlatnih medalja na 50 metara i 100 metara slobodno, 50 metara i 100 metara leđno te na 50 metara delfin, Nikola Harmicar, hemipareza S9, jedno zlato na 50 metara leđno, 3 srebra na 50 metara, 100 metara slobodno te 100 metara leđno, Teo Škvorc, staklene kosti, SB 5, zlato na 50 metara prsno i 50 metara leđno i Brunela Hrženjak, Down sindrom, zlato na 50 metara prsno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije