Rukometaši Vidovca ulaze u nastavak sezone, spremni za srijedu i Zamet

Rukometaši Vidovca ulaze u drugu polovicu sezone, u kojoj ih očekuje nastavak natjecanja u 1. HRL Sjever, a potom već u srijedu 8. veljače i osmina finala domaćeg kupa u kojoj dočekuju jednog od najslavnijih premijerligaša, riječki Zamet.

Vidovečki rukometaši iz sezone u sezonu nastavljaju svoj uspon, iz sezone u sezonu. Krenuli su prije nešto više od tri godine, u posljednjem rangu natjecanja, od ‘nule’, a danas su na sredini 1. HRL Sjever, u društvu renomiranih rukometnih središta, kao što su Bjelovar, Medveščak, Moslavina, Đakovo, Osijek, Ivančica. I u takvom društvu, nakon polusezone MRK Vidovec je odličan šesti.

– Zadovoljni smo, kako i ne bi bili. Hvala svim igračima, stručnom stožeru, svim ljudima koji su aktivni u klubu, prije svega volonterima, a upravo plasman nam je svima najbolja nagrada. Mi smo malo mjesto, ali rukometna tradicija je ovdje 60 godina, što smatram nije malo, i mislim da mi možemo igrati ovaj rang, biti stabilni u 1. HRL, rangu odmah do Premijer lige, što je super za nas, ali i za cijelu Varaždinsku županiju – istaknuo je Slavko Melnjak, predsjednik MRK Vidovec.

A sve ove godine trener seniorske ekipe je Igor Senečić, nekadašnji igrač Vidovca. Vrijedi svakako zabilježiti da u ligaškim natjecanjima ekipa Vidovca ne zna za poraz kod kuće, osim lani u kupu od Zagreba, gdje su također vrlo skupo prodali kožu. Prvenstvo počinju ove subote, gostovanjem kod Osijeka.

– Imali smo u prvom dijelu sezone i dosta problema, ozlijedio nam se jedan od najvažnijih igrača, ali smo sve to nekako nadomjestili i dobro se snašli u ligi. Prvo smo planirali da bi bili zadovoljni i s deset bodova, na kraju imamo i pet više, što je odlična stvar. Zadovoljan sam igračkim pojačanjima, sada smo popunjeni na svim pozicijama, s igračima koji su igrali ili igraju najmanje rang ove naše lige– ističe trener Senečić.

U odnosu na prvi dio sezone, Senečić će u nastavak natjecanja i s nekoliko značajnih igračkih pojačanja. Klub su pojačali Zoran Jeftić i Dario Herman, koji su stigli iz Ptuja, a obojica su zapravo povratnici u klub. Došli su i Luka Zrinski i Ivan Obrljan, iz redova GRK Varaždina 1930. Zoran Jeftić, bivši reprezentativac, najiskusniji je od pridošlica, a ovo mu je već ukupno četvrta sezona u Vidovcu, dvije ranije, u Vidovec Biosu te lani u MRK Vidovec, kada je bio jedna od najvažnijih karika ekipe.

– Evo, vratio sam se u staru ekipu, a osjeća se kao da nisam niti otišao. Nakon lanjskih dobrih igara, činilo se kao lijepi izazov, okušati se u jakoj slovenskoj ligi, ali nisu stvari baš bile kako se činilo. Sada sam ovdje, i presretan sam. Ekipa je dobra, uprava stoji iza nas kao i uvijek. Svi se jako dobro poznamo, veselim se treninzima, i naravno utakmicama u kojima uz podršku naših navijača idemo svaki puta na pobjedu – kazao je 34-godišnji Zoran Jeftić.

Jedna od najvažnijih utakmica sezone u Vidovcu bit će svakako i osmina finala kupa protiv Zameta, koja se igra 8. veljače u 19 sati. Lani je protivnik bio također ‘premijerligaš’ Buzet, a Zoran je igrao taj ogled. Zanimalo nas je koliko je lanjska utakmica bila teža od ove koja tek slijedi.

– Zamet je odlična ekipa, jedna od najboljih, no nismo bez šansi. Mislim da je lani bilo teže, jer nismo znali da li možemo. Sada smo godinu iskusniji, imamo i bolju ekipu, igramo u jačem rangu, uz podršku publike, za koju vjerujem da će doći u broju kao i lani, imamo šansu za proći dalje – ističe Zoran Jeftić.

Trener Senečić također misli da njegovi igrači mogu iznenaditi i Zamet, no svjestan je da se radi o odličnoj ekipi.

– Po meni je Zamet jači nego što je lanjski Buzet, imaju 4-5 odličnih igrača, najboljeg vratar lige, neke od najvećih mladih talenata, bivše reprezentativce poput Hrvatina, no i mi smo snažniji u odnosu na lani, s ovim novim pojačanjima. Ne velim da ćemo pobijediti, ali ako nam se pruži prilika, potrudit ćemo se maksimalno ju iskoristiti, naročito uz publiku kao našeg osmog igrača – zaključio je trener Igor Senečić.

A s organizacijske strane domaćin ponovno sprema pravu rukometnu feštu u Vidovcu. Utakmice su u pretprodaji na uobičajenim mjestima, a ne treba sumnjati da će dvorana u Vidovcu ponovno biti puna. Utakmice s premijerligašima ne igraju se svaki dan, a MRK Vidovec će dati sve od sebe da pokuša ponovno iznenaditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije