Varaždinski ‘Slovenci’ uoči utakmice za broncu: Bit će jako teško večeras

Iako je jučerašnje polufinale pratilo ‘pola’ Hrvatske, s posebnim žarom pratili su utakmicu sportaši, posebice rukometaši. Hrvatska je nažalost poražena, iako je Horvat u rukama imao sedmerac za pobjedu.

Već danas u 20:45, Hrvatsku čeka i utakmica za treće mjesto, a protivnik je ‘najgori’ mogući, Slovenija. Izabranici Veselina Vujovića igraju na ovom prvenstvu odličan rukomet, sličan Norveškom, a solidno su se držali i u polufinalu protiv prvih favorita turnira, domaćin Francuza.

Utakmicu su pratili i Siniša Radujković i Tomislav Balent, varaždinski rukometaši, jedan bivši i jedan sadašnji igrač slovenskog premijerligaša RK Jeruzalem Ormoža.

– Dobra borba, prava utakmica, sve je bilo super protiv Norvaške. Imali smo problema s njihovom agresivnom obranom, i s njihovim polukontrama, ali onda smo ih zaustavili u drugom dijelu. Imali smo i taj penal na kraju, a to je samo sreća, nije otišlo na našu stranu – kazao nam je Siniša Radujković ‘Rade’.

Raduković: Morao je Stepančić biti hrabriji protiv Norveške

Siniša je u Ormožu igrao čak 10 godina, ostavio je dubok igrački i ljudski trag, mogao je praktički birati posao koji će raditi u klubu nakon igračke karijere, ali odlučio se vratiti doma, u svoj Varaždin, te je danas trener u GRK Varaždin. Vodi jednu selekciju u mlađim uzrastima te je u pomoćni trener Vladimiru Vujoviću. ‘Rade’ je ljevak, igrao je kao desni vanjski, a upravo ta pozicija je bila i najproblematičnija na utakmici.

– Da, nije to dobro izgledalo, iako neznam koliko su Stepančić i Šebetić bili zdravi, ali mislim da je Stepančić morao preuzeti odgovornost, biti malo hrabriji. Mučili smo se u napadu, trebalo je to propucati, ali s desne strane smo bili neopasni – ističe Radujković.

Utakmicu je presudio vratar Norveške, obranivši penal Horvatu. Tomislav Balent zna kako je biti u takvoj poziciji.

– Golman u takvoj situaciji nema što izgubiti, puno teže je pucaču, dok golman tek može ispasti heroj, što je norveški golman na kraju i postao. Neki sad spominju da je trebao pucati netko drugi, ali lagano je sad biti general poslije bitke. Činjenica da moraju pucati penal najjači igrači, bila je opcija ili Horvat ili Štrlek, odlučeno je da to bude Horvat.

Balent: Ako pobjedimo, ne smijem se u ponedjeljak pojaviti u Sloveniji

A protivnik u utakmici za broncu bit će Slovenija, u kojoj Balent zarađuje svoj ‘kruh’, kako rukometni tako i poslovni, jer osim što igra za RK Jeruzalem Ormož, zaposlen je u prodaji Vinarije Jeruzalem.

– Bit će zanimljivo, smijem naravno navijati za Hrvatsku, ali ako naši pobjede, ne smijem se u ponedjeljak pojaviti u Sloveniji. Zapravo i ako pobjede Slovenci, pojeli budu me, haha – u šali tvrdi Balent pa nastavlja ozbiljnije.

– Slovenija je stvarno otkad je Vujović došao, stari igrači su se neki oprostili, ovo im je prvo Svjetsko prvenstvo pa odmah finale. Bojim se kako će to izgledati danas, imali su dan odmora više, nisu niti imali preveliki pritisak u polufinalu. A kod nas su neki još jučer ‘galamili’ da smo u finalu, sada nas čeka vrlo teška utakmica, teško mi je bilo što prognozirati, osim da će biti jako teško i tijesno – ističe Tomislav Balent ‘Džons’.

Slovenci su odlični, puno će ovisiti o ulasku u utakmicu

Utakmice slovenske reprezentacije pratio je i Radujković, a svima je jasno da se radi o odličnoj reprezentaciji. Jedan od nositelja igre je i Ormožanin Marko Bezjak, s kojim je Siniša igrao nekoliko godina na početku karijere.

– Kada sam ja došao u Ormož, bio je mlad i kvalitetan igrač, a igrao sam i s Cingesarom. Protiv većine sam se sretao u ligi. Imaju odličnu reprezentaciju, imaju brzu tranziciju, Dolenec je odličan na desnom vanjskom, sada ide i u Barcelonu, što je potvrda kvalitete. Imaju vrlo dobar napad, Zarabec je dobar, Kavtičnik igra vrlo zrelo obranu, a na krilu su Marguč, koji je odličan i Janc, koji će već za par godina biti prvo krilo na svijetu, sjajan je.

Ipak, nije pesimist uoči utakmice za treće mjesto.

– Fizički i psihički su se naši dečki ispraznili. Dosta toga će ovisiti kako će se ući u utakmicu, no vjerujem da će smoći snage. Ipak nije isto biti treći ili četvrti, medalja je velika stvar, pa se nadam da se s skupiti i na kraju pobijediti Slovence – zaključio je Radujković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije