Bivši ‘Kauboj’ Zoran Jeftić o četvrtfinalu: Začepili su usta kritičarima

Hrvatska je u čevrtfinalu odigrala svoju najbolju utakmicu dosad na Svjetskom prvenstvu i plasirala se u polufinale, gdje ih u petak čeka Norveška.

Utakmicu su pomno pratili svi zaljubljenici u sport, pa tako i u ‘kolijevci rukometa’ Varaždinu. Pratio je susret i Zoran Jeftić, osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine, uz Lackovića jedini ‘medaljaš’ iz varaždinskog kraja.

– Nitko se nije nadao plasmanu u polufinale, stvarno su dečki začepili usta svim kritičarima, kojih nije nedostajalo ovih dana. Posložili su se u obrani, Stevanović je branio odlično, Musa, Gojun, Kontrec zatvarali su prilaze golu, a onda se za nadovezala i odlična vanjska linija u napadu, za veliko slavlje – ističe Zoran Jeftić.

– Fantastično je igrao Mamić, svaka mu čast, a posebno želim istaknuti Cindrića, koji je vukao ekipu. Igrao je u stilu Balića, prolazio, radio viškove, pucao, asistirao, svaka čast. Mislim da je bilo ključno kada se Hrvatska odvojila na plus pet golova, kasnije je sve puno lakše. Španjolci se jesu vraćali, ali Hrvatska se uspjela obraniti – istaknuo je Zoran Jeftić.

Zanimljivo, upravo u Španjolskoj Zoran je proveo tri godine internacionalne karijere (Cuenca, Las Palmas), a igrao je na poziciji kružnog napadača, kao i Aguinagalde. Njih dvojica su isto godište, a sretali su se na svjetskim i europskim prvenstvima u mlađim dobnim kategorijama. Upravo ovog sjajnog pivota su svi isticali kao glavnu opasnost.

– Teško ga je čuvati, visok je i izuzetno snažan, 195 centimetara i 110 kilograma, nije to lagano zaustaviti ni u jednom sportu. S pokretljivošću obrane riješili su naši dečki taj problem, izuzetno su ga čuvali tako da je dobio tek nekoliko lopti cijelu utakmicu – ističe Jeftić, koji se nakon polusezone u Ptuju vratio u Vidovec, gdje ga čeka osmina finala domaćeg kupa i utakmice u 1. HRL. Što se tiče reprezentacije, Kauboje u petak čeka ogled s Norvežanima.

– Norveška je jako dobra reprezentacija koja igra brzi rukomet. Igrali smo s njima lani triput, dvaput smo pobijedili, ali i jednom izgubili, na Europskom u grupi. Imamo neku prednost uoči ove utakmice, ali to ne mora ništa značiti. Naša ekipa mora biti vrlo oprezna, jer su razorili Mađarsku, koja je izbacila jednu Dansku, što je dovoljan znak za oprez. Uglavnom, držim i palčeve, a sve ovo što su i dosad napravili je odlično – zaključio je Zoran Jeftić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije