Počela atletska sezona: Čak šest medalja za atletičare Slobode!

Rijeka i Beč bili su domaćini prvih atletskih natjecanja u 2017. godini.

U Beču u sklopu međunarodnog dvoranskog mitinga ERIMA održano je i dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima na 400, 800, 1500 i 3000 metara. Najvrednije rezultate od varaždinskih atletičara istrčala je pobjednica na 400 metara Kristina Dudek sa 55,95.

U istoj disciplini Marija Hižman zauzela je 3. mjesto i osvojila brončanu medalju. Junior David Šalamon u cilj je utrčao kao 4. s vremenom 49,60 što je najbrže vrijeme jednog juniora ove godine.

Karlo Marcijuš osvojio je u istoj disciplini 7. mjesto. Posebno se iskazala kadetkinja Simona Jambrošić, koja je odlično trčala 800 metara i osvojila 4. mjesto među seniorkama.

Istovremeno, u Rijeci je u organizaciji AK Kvarner održano dvoransko za mlađe juniore i juniorke. Od varaždinskih atletičara prvakinja Hrvatske postala je Orhidea Leščak na 60 metara prepone.

Jan Ožeg je u bacanju kugle osvoji srebrnu medalju baš kao i Matija Žnidarić na 60 metara. Luka Ilčić je ugodno iznenadio 3. mjestom i brončanom medaljom u skokom s motkom. Time su se atletičari varaždinske Slobode s prvog natjecanja u 2017. vratili s osvojenih 6 medalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije