Wengen: Rodeš na 32. mjestu, bez novih bodova u Svjetskom kupu

Nakon senzacionalne prve vožnje u super-kombinaciji, u kojoj je nakon slaloma imao osmo mjesto, Istok Rodeš je završio utrku spusta, kojeg inače vrlo rijetko vozi, i na kraju ostao bez bodova.

>> Istok Rodeš fantastičan osmi nakon prve vožnje u Wengenu

Mladi varaždinski skijaš bio je sjajan u prvoj vožnji slaloma, no spust iznimno rijetko trenira i vozi, tako da je bilo teško očekivati veliki podvig u vožnji spusta. Istok je i spust odvozio hrabro, na kraju stigao sa zaostatkom 8 sekundi i 22 stotinke. U konačnom rezultatu to je bio zaostatak od 6 sekundi i 40, što i nije loše za jednu od najtežih utrka svjetskog kupa.

Do bodova je stigao i Ivica Kostelić, koji je završio na 22. mjestu, kao i Filip Zubčić, koji je ovu superkombinaciju završio na 30. mjestu.

Senzacionalni pobjednik bio je domaći Švicarac Niels Hintermann, francuski Maxence Muzaton, dok je trećeplasirani bio Frederic Berthold.

Unatoč Istokoj vožnji u spustu, sve ovo što smo vidjeli danas je zasigurno ohrabrujuće za nedjeljni slalom. Prva vožnja je na rasporedu u 10:30, a druga u 13:30. Nakon Wengena, Istok će idući tjedan još jedno ‘kultno’ skijalište, austrijski Kitzbuehl.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije