Centar Škudar pobijedio Junajted u finalu, Hudek trgotrans prvi kod veterana

Odličnim finalom između Centra Škudar i Art Metala Junajted okončano je 37. izdanje Prvenstva grada Varaždina u malom nogometu Pan kup 2017, a pobjednik je na kraju odlična ekipa Centar Škudar iz Novog Golubovca, koja je pobijedila varaždinske Art Metale Junajted. U veteranskoj konkurenciji turnir je osvojila ekipa Hudek trgotrans iz Biljevca.

Nakon četvrtfinalnih i polufinalnih iznenađenja, u nedjelju se igrao fnalni dan. Sve je započelo utakmicom veterana za 3. mjesto, u kojem je ekipa Bilikum petkom, ‘mis simpatičnosti’ turnira poražena nakon produžetaka od ekipe Saluti Bau iz Krapine. Nakon regularnog dijela bilo je 0:0 za varaždinske ‘haklere’, a u produžecima ekipa Saluti Bau pogađa dvaput za konačnih 2:0.

Veteransko finale donijelo je sraz Hudek trgotransa, za koje su igrali Kovač, Čuljak, Čivrag, Stolnik, dok su s druge strane stajali Štrok i društvo, iz ekipe ACC Mravunac & AD Tokić & Zloćo i prijatelji. U ovom susretu za Zloću nisu nastupali Grdović i Šimić, što je i ipak donijelo ključnu prednost ekipi Hudek trgotrans. Ekipa iz Biljevca je povela golom Čivraga, a gosti u posljednjem dijelu utakmice izjednačavaju preko Buckovića. Ipak, Dino Kovač i Mate Čuljak pogocima donose prevagu ekipi iz Biljevca.

Upravo Mate Čuljak je proglašen i najboljim igračem veteranskog dijela turnira, odlični Ivica Apostolovski iz Bilikum petkom je najbolji bratar, a najbolji strijelac među veteranima je Zdravko Frketin.

Treće mjesto seniora uvjerljivo je osvojila ekipa Hudek trgotransa, pobijedivši s 5:1 MNK Črešnjevo, a četverostruki strijelac bio je Davor Presečki. Mala utjeha za odlično Črešnjevo leži u činjenici da je Saša Hojski podigao pehar za najboljeg strijelca turnira s devet golova.

A u velikom finalu gledali smo odličan nogomet, no ekipa Centra Škudar djelovala je nekako kompaktnije protiv varaždinskih haklera, Art Metali Junajted (Dreven, Šimek, Gluhak, Sačer), kojima su se i u finalu pridružili novomarofski hakleri Štorga i Hasija.

Mlada ekipa Cetra Škudar već godinama igra zajedno, a Šlogaru, Vincelju, Rumbaku, u posljednjem dijelu turnira pridružio se i sjajni Petar Bočkaj, igrač Lokomotive. ‘Domaća’ ekipa Junajteda rano je akumulirala prekrašaje, pa su tako već u 13. minuti imali pet prekršaja. Dvije minute kasnije i šesti prekršaj, kojeg Petar Bočkaj pretvara u gol. A potom i u 20. minuti, sedmi prekršaj, a Dreven ne može obraniti odličan Bočkajev udarac.

U nastavku igre Junajted ubacuje u višu brzinu, pokušali su nešto više, a stižu u 30. minuti do pogotka smanjenja. Mišel Simon spretan je u kaznenom prostoru za 1:2. Kako je utakmica odmicala igrači Junajteda sve više riskiraju, Dreven pokušava udarcima izvana, i to vrlo ozbiljno, ali rizik im se nije isplatio. Spretni ‘gosti’ kažnjavaju to u 37. minuti, kada je još jednom odličan Petar Bočkaj, za konačnih 1:3.

Na kraju sraza ova dva neočekivana finalista, veliko slavlje ekipe iz Novog Golubovca. Najboljim igračem turnira proglašen je junak finala Petar Bočkaj.

– Odličan je osjećaj, što čovjek može poželjeti više od toga da zabije tri gola u finalu. Evo nekad ispadnu ovi ‘veliki’, favoriti, pa se mi ‘mali’ borimo za titulu. Mi smo to danas iskoristili, igrali smo odličan turnir, presretni smo – kazao je Bočkaj nakon susreta.

A ekipa Art Metali Junajteda, koja je godinama pokušavala stići do finala, konačno je to i uspjela, igrali su ‘junajtedovci’ odličan turnir, izbacivali favorite, izvlačili nemoguće u četvrtfinalu, ali finalni dan nisu bili pravi.

– Dečki su bili bolji, mora im se čestitati. Mi smo nesretno nakupili te faulove, što nam se kasnije osvetilo. Svaka čast pobjednicima, imamo još dva turnira ove godine u Koprivnici i Novom Marofu, vjerujem da ćemo nešto osvojiti – kazao je Saša Dreven, ujedno i najbolji vratar turnira.

Seniori
Utakmica za 3. mjesto: Hudek Trgotrans – MNK Črešnjevo 5:1
Finale: Art metali United – Centar Škudar

Veterani
Utakmica za 3. mjesto: Bilikup petkom – Saluti Bau 0:2 (produžeci) (0:0)
Finale: Hudek Trgotrans – ACC Mravunac & AD Tokić & Zloćo i prijatelji 3:1

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije