PK ‘Barok’ na mitingu ‘Sv. Nikola’ osvojio rekordan broj medalja!

Na varaždinskim gradskim bazenima, u organizaciji PK ‘Barok’, u subotu, 10. prosinca, održan je 6. međunarodni plivački miting ‘Sv. Nikola’.

Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je rekordnih 412 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Predstavljalo nas je 25 članova, a osvojili smo dosad najveći broj medalja (14).

Također, dvoje kadeta Nika Dobovičnik i Matej Čok isplivali su A norme za prvenstvo Hrvatske, te se pridružilo Petri Gašparac koja već ima dvije isplivane norme.

Uz medalje, osigurali smo i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Osim nagrada za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri dobili su poklon pakete. Pehari su dodjeljivani za najvrjedniji rezultat u A, B, C i D kategoriji (i muškoj i ženskoj).

Također, posebnom novčanom nagradom su nagrađeni plivač i plivačica sa najvrjednijim zbrojem dvaju rezultata, te njihovi treneri.
Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina.

Osvajači medalja u A kategoriji su Matej Čok s osvojenim trećim mjestom na 400 metara mješovito, te isplivana A norma na 800 metara slobodno za Kadetsko prvenstvo Hrvatske.

U C kategoriji Nika Dobovičnik na prvom mjestu na 800 metara slobodno čime je i isplivala vrijeme A norme za prvenstvo Hrvatske te treće mjesto na 100 metara slobodno i treće mjesto na 400 metara mješovito.

Erik Hunjek osvojio je prvo mjesto na 400 metara mješovito, prvo mjesto na 800 metara slobodno i treće mjesto na 100 metara prsno, dok je Niko Balenta osvojio treće mjesto na 200 metara delfin. Fran Čurdija osvojio je treće mjesto na 200 metara prsno.

U D kategoriji Leona Juriša osvojila je prvo mjesto na 200 metara delfin, drugo mjesto na 400 metara mješovito, treće mjesto na 100 metara delfin i treće mjesto na 200 metara leđno, a Filip Kukec drugo mjesto na 400 metara mješovito.

Nastupili su još i Danijel Gašparić, Bruno Obrstar, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Filip Kukec, Davorin Suhanek, Luka Lacković, Lana Cvetko, Petra Gašparac, Dora Jurak, Katja Balažinec, Elena Balažinec, Mila Mitrović, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Anja Mirilović i Lara Ranković.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za mlade plivače i veliki broj gledatelja koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji, sucima, te svim donatorima ove priredbe.

Sljedeći vikend nastupaju s muškom ekipom na Ekipnom ‘C’ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Splitu, te sa ženskom ekipom na Ekipnom ‘B’ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zadru, a isti vikend Karlo Rajković nastupa s reprezentacijom Hrvatske na Otvorenom prvenstvu Italije koje se održava u Bresciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije