Rukometaši Zagreba u Varaždinu stigli do pobjede nad prvakom SEHA lige

Varaždin je ponovno bio domaćim rukometnog spektakla, ekipa PPD Zagreba u sklopu SEHA lige ugostila je lanjskog osvajača lige, višesturkog mađarskog prvaka Veszprem. Bila je to odlična utakmica, puna preokreta, no na kraju je Zagreb iznenadio Mađare i stigao do velike pobjede.

Ekipa koju s klupe vodi Silvio Ivandija, nekad proslavljeni rukometaš, i bivši trener GRK Varaždina, krenula je furiozno, slično kao i protiv Kielcea u Varaždinu, u nedavnoj igranoj utakmice Lige prvaka.

Poveo je Zagreb 4:0, Ivan ‘Stivi’ Stevanović branio je sjajno, a ‘plinari’ bili precizni u napadu. Mađari se bude nakon uspavanog starta, pokušavaju stići Zagreb, dolaze na 6:4, no Zagreb ponovno radi prednost 8:4. Potom najbliže u prvom dijelu dolaze na minus 1 (9:8), ali do kraja poluvremena opet Zagreb igra odlično te na odmor ide s tri pogotka prednosti – 13:10.

U nastavku Mađari nastavljaju loviti Zagreb, i nakon 12 minuta nastavka im to uspjeva, rezultat je 16:16. I kada se već činilo da ćemo gledati scenarij kao protiv Kielcea, Zagreb se budi, i gledamo potpuno drugačiji raspleta. Momčad Silvija Ivandije kao da je ubacila u višu brzinu, momčad Silvija Ivandije radi seriju 6:1 za najveću prednost na utakmici – pet golova. Do kraja utakmice bilo je svega osam minuta, a prednost su Zagrebaši zadržali do samog kraja.

Konačan rezultat bio je 27:23, a od Zagrebaša u pobjedu su najviše pogodaka ugradili Horvat (5) te Marković i Šebetić po četiri pogotka. Ivan Stevanović je utakmicu završio s 14 obrana, no mnoge su bile čisti ziceri, čime je izluđivao Mađare. No bila je to sjajna kolektivna igra Zagreba, vjerojatno i jedan od najboljih utakmica sezone.

U redovima Veszprema Dragan Gajić je sa sedam (pet iz sedmeraca) bio najefikasniji, dok su Nagy i Ilić dodali četiri gola. Od Hrvata, Kopljar je postigao dva, a Sulić jedan gol.

Svi koji nisu uspjeli doći na ovu utakmicu, imat će novu prigodu u utorak (13.12., 17:00), kada u goste Zagrebu u Varaždinu, dolazi još jedan lanjski finalist SEHA lige, skopski Vardar.

din

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije