Turnir u disc golfu: Drava Forester okupio stotinu igrača iz 15 zemalja

Varaždinski disc golf turnir Drava Forester okupio je gotovo stotinu igrača iz 15 zemalja. Tijekom proteklog vikenda, od 4. do 6. studenog u Varaždinu je održan peti međunarodni disc golf.

Na turniru su sudjelovala 93 igrača iz čak 15 zemalja. Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je pet najboljih igračica te šest najboljih igrača pokazalo svoja znanja i umijeća pred zainteresiranim gledateljima.

Pobjedu na turniru očekivano je odnio trenutno, prema rejtingu, 25. igrač na svijetu, Philo Brathwaite iz SAD-a. Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2013. godine Matias Söderström, a na treće mjesto plasirao se nijemac Martin Doerken. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovali su i Temu Malmelin iz Finske, Michal Kudela iz Slovačke te Jan Baess iz Njemačke.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica na svijetu i nositeljica srebrne medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo prošlogodišnjoj pobjednici švicarki Natalie Holloköi. Treće mjesto osvojila je njemica Wiebke Becker.

Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su i Alessa Shwarz iz Njemačke te Sona Švecova iz Slovačke. U pobjedničkom govoru Philo Brathwaite je istaknuo je kako je zaista uživao na ovom turniru gdje je stekao brojna nova prijateljstva i upoznao jednu novu kulturu i običaje, a posebno je zahvalio organizatorima iz tvrtke Lagoda j.d.o.o. i najavio svoj ponovni dolazak u Varaždin za godinu dana.

Pobjednica Katka Bodova, pohvalila je organizaciju turnira i istaknula da je zaista bilo zadovoljstvo po četvrti puta sudjelovati na varaždinskom turniru. Organizatori su pripremili brojne sadržaje i izlete pa su tako igrači, osim u sportu, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina.

Kao popratni sadržaj, kroz subotu, paralelno se održao i rekreativni turnir nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 7 igrača i igračica iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Péter Hársfai iz Mađarske te zagrepčanka, ujedno i naša juniorka, Ana Gorički.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije