Šafarić uoči subotnjeg derbija: Poraz u Đakovu bio nam je odlična ‘pljuska’

Nogometaši Varaždina u proteklom, jedanaestom kolu, doživjeli su i prvi prvenstveni poraz od Croatije Đakovo, a u subotu imaju prilike za ‘popravni ispit’ kada u goste Varaždina u derbiju kola stiže Mladost iz Ždralova.

U Đakovu je konačan rezultat bio 2:1 za domaću Croatiju, a jedini gol za Varaždin postigao je Josip Golubar u 78. minuti, nakon što su gosti od prvog poluvremena vodili 2:0. Nekolicina bitnih igrača nije mogla nastupiti u Đakovu, Varaždinci komentiraju i da je penal bio ‘nategnut’, no sve to nije isprika za poraz.

– Nije nam poraz puno naštetio, više nam dođe kao nekakva pljuska i upozorenje za sljedeće utakmice – ističe kapetan Varaždina Nikola Šafarić.

Unatoč porazu varaždinski nogometaši i dalje drže čvrsto prvo mjesto tablice, iako je Međimurje stiglo na -3 boda. Slavonija je trećeplasirana sa šest bodova zaostatka, a na čevrtom mjestu nalazi se subotnji protivnik Mladost iz Ždralova.

– Ekipa koju treba respektirati, ali mi nemamo kod kuće što čekati, moramo krenuti u utakmicu od samog početka s velikom željom i agresivnošću. Moramo odmah dati do znanja da tu nemaju što tražiti i da bodovi ostaju kod nas – rezolutan je veznjak Varaždina.

Pobjeda je i u ovom kolu imperativ, što je slučaj u svakoj utakmici u 3. HNL Istok.

– Nije to lagano, ponajviše zato jer stalno igramo 6 ili 7 igrača protiv 10 na drugoj strani, što je priličan rizik. No s tim se moramo nositi ako želimo opravdati ulogu favorita lige – rekao je Šafa.

Ekipa Varaždina je odličan spoj, mladi igrači imaju od koga što naučiti, a ponajviše od ‘iskusnjare’ kakav je Šafarić.

– S mladim igračima se puno priča, i skreće im se pozornost na dobre i loše stvari. Ali pričamo i generalno, o svemu, dobra smo ekipa.

Prvi pratitelj Varaždina je ‘Šafarićevo’ Međimurje, ekipa u kojoj je proveo lanjsku sezonu.

– Međimurje je već godinama u samom vrhu, i za mene njihov dobar rezultat nije nikakvo iznenađenje. Od samog početka smatram da su oni jedina ekipa koja može pratiti ritam i rezultate jer imaju kvalitetu – zaključio je Nikola Šafarić.

A svi koji još nisu gledali NK Varaždin ove sezone, novu će priliku imati u subotu u 14 sati, kada u novom derbiju, u goste Varaždinu, na stadionu u Zagrebačkoj ulici stižu Mladost Ždralovi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije