Sedma pobjeda odbojkašica OK Kitroa, odbojkaši isto upisali pobjedu

Ako već nisu uspjeli do senzacionalnih uspjeha u osmini finala Hrvatskog odbojkaškoga kupa, i odbojkašice i odbojkaši Kitro Varaždina nastavili su svoje pobjedničke nizove u nacionalnim prvenstvima.

Odbojkaši su u 3. kolu Prve HOL upisali i drugu pobjedu u nizu (jedno su kolo bili slobodni) – nakon 3:2 na startu prvenstva protiv Rovinja, sada su s 3:1 bili bolji od zagrebačkog Trnja. Po setovima je bilo 25:19, 20:25, 26:24, 25:13.

Odbojkašice Kitro Varaždina pak su odigrale već osmu službenu utakmicu sezone. I, ako izuzmemo normalni poraz od najtrofejnijeg hrvatskog odbojkaškoga kluba, Mladosti, Varaždinke su u preostalih sedam susreta upisale – sedam pobjeda! Već treći uzastopni trijumf u prvenstvu Prve B lige potpisale su na drugom gostovanju; nakon Olimpika II (i doma Karlovca) Varaždinke su u Zagrebu bile bolje od Don Bosca.

Međutim, ono što je posebno upečatljivo je činjenica da je Kitro pobijedio opet(!) 3:2 u setovima, da je već četiri utakmice ove sezone igrao u pet setova i sva(!) četiri puta pobijedio, kao i da su i ovoga puta – što je već šesti puta u sedam pobjeda – Varaždinke do uspjeha došle rezultatskim preokretom! Dobile su naime prvi set 25:23, pa izgubile naredna dva (20:25, 24:26), a onda dobile sljedeća dva – 27:25 i 15:10! Četvrti puta 3:2, šesti puta preokret i to kakav, uz dva dobivena seta na razliiku!

To zaista mogu samo karakterno najčvršće!

Odbojkašice Kitro Varaždina na tablici su na 3. mjestu, uz bok Dinamu i Olimpiku II, a u idućem kolu će na novi derbi, u goste četvrtoplasiranom Vrbovcu. Što se pak muških kolega tiče, Kitro će i treći puta u nizu biti domaćin, također četvrtoplasiranom Zadru, u subotu u 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije