Odbojkaši Kitra nadomak iznenađenja, odbojkašice poražene od Mladosti

Nisu potpisale senzaciju niti odbojkašice Kitro Varaždina protiv velike Mladosti, niti su do iznenađenja uspjeli odbojkaši Kitro Varaždina u susjedskom srazu sa Centrometalom iz Črečana. Pa unatoč tome, oko 300 okupljenih gledatelja u maloj dvorani Arene uz Dravu moglo je uživati u velikoj odbojkaškoj večeri, koja će svakako ući u anale varaždinske odbojke.

Posebno se to odnosi na ženski ogled Kitro Varaždina i HAOK Mladosti, ipak je u pitanju najveća utakmica koju je varaždinska ženska odbojka ikad imala. Varaždinke su izgubile s čistih 0:3, ali je konstantno ozareno lice trenera OK Kitra Ivice Đolonge govorilo više od ikakvih riječi. Slavio je s djevojkama svaki poen, svaki atraktivan potez ili ‘prodani štos’ kao da je ekipa osvojila set. Bio je to diplomski rad ove ekipe i njihovog prvog čovjeka struke, kruna četverogodišnjeg rada. Rezultatski pak, ostat će činjenica da su Varaždinke pružile prilično solidan otpor najrenomiranijem mogućem protivniku, bilo je po setovima 15:25, 13:25, 20:25.

Daleko bliže uspjehu bili su odbojkaši Kitro Varaždina u susjedskom derbiju s Centrometalom iz Črečana. Poveli su Međimurci (20:25), uzvratili odmah Varaždinci (25:22). Nisu daleko bili varaždinski odbojkaši niti u trećem setu, ali su Bogdanović, Vincek, Gotal i društvo iz Črečana ipak izborili novo vodstvo (22:25). U četvrtom setu nova drama i novo poravnanje – 29:27 za Kitro. Ostala je lutrija petog seta, a tu su iskusniji međimurski odbojkaši ipak prelomili utakmicu na svoju stranu (12:15), za konačnih 2:3 po setovima.

Ostao je ipak sjajan dojam, iza obje utakmice. Dojam koji će sasvim sigurno dobar broj prisutnih u Areni privući da odbojkašima poklone i nedjelju, kad (u 12 sati) ugošćuju ekipu zagrebačkog Trnja. Odbojkašice Kitro Varaždina gostuju pak u Zagrebu kod Don Bosca, već u subotu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije