Prvenstvo u ritmičkoj gimnastici u Osijeku, Vindijke ostvarile sjajne rezultate

U Osijeku je protekli vikend održano 25. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, Vindijke su u mnogobrojnoj konkurenciji i ovaj puta dokazale da imaju najbolje ritmičarke u Hrvatskoj.

Nastupilo je 5 ritmičarki Vindije i one su ostvarile slijedeće rezultate, najmlađa Elena Košćak koja tek prelazi iz B u najteži A program uspijela je u konkurenciji 23 ritmičarke izboriti brončano odličje u vježbi bez rekvizita.

Zbog neiskustva i velike treme s rekvizitima je bila nešto slabija pa je osvojila 15. mjesto s vijačom i 18. s obručem. U kategoriji kadetkinja Tamara Artić bila je uvjerljivo najbolja sa svih 5 rekvizita, vijačom, obručem, loptom, čunjevima i trakom, izborila je 5 zlatnih odličja što obečava i dobre rezultate iduće godine kad Tamara prelazi u juniorsku kategoriju.

Tamara je s obručem unatoč manjem ukupnom bodovnom saldu koji mogu ostvariti kadetkinje izborila izuzetno visoku ocjenu 15.083, bolje od toga uspjele su samo pojedine seniorke.U junirskoj konkurenciji Vindiju su predstavljale Tena Mlinarić i Kaja Bobek.

Teni Mlinarić za malo je izmakla medalja s loptom, osvojila je 4. mjesto, s vijačom bila je 6., s obručem 7. i s čunjevima 8. Druga naša junirka, Kaja Bobek podijelila je 8. mjesto s Mlinarić na obruču, 8. je bila i s loptom i 12. s vijačom. Na Prvenstvu je nastupilo ukupno 16 juniorki, a najbolja u ovoj konkurenciji bila je Sunčica Lozić sa 4 zlatne medalje iz KRG Marina-Kaštela.

U seniorskoj konkurenciji bitku za odličja zapravo su vodile 3 vježbačice među kojima je Vindijaka Elena Milenković i ovaj puta bila najuspješnija sa 3 osvojene zlatne i jednom srebrnom medaljom. Uz nju dvije zlatne medalje naslov osvojila je Petra Ribarić iz KRG Zagreb, s loptom i vijačom koja inače nije u FIG-ovom programu rekvizita.

Ukupno nastupom možemo biti zadovoljni te je GK Vindija i dalje najuspješniji klub na Prvenstvima Hrvatske po broju i sjaju osvojenih medalja, a još izraženija je ova situacija na međunarodnim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije