Lumeni postali jesenski prvaci hrvatsko-slovenske ‘Male lige prvaka’

Mali nogometaši Škole nogometa Lumen iz Varaždina superiorni su jesenski prvaci hrvatsko-slovenske ‘Male lige prvaka’ u kojoj nastupaju nositelji kvalitete nogometa dvije spomenute zemlje u uzrastima U-8 i U-9. Nakon pet odigranih turnira po sistemu svatko sa svakim Lumeni su protivnike u ukupnom poretku ostavili 30 i više bodova iza sebe.

Igralo se redom u Ljubljani pa u Koprivnici, potom u Mariboru pa Bregani, a završnom petom turniru domaćin je bila upravo varaždinska Škola nogometa Lumen, na stadionu Sloboda. Lumeni su na baš svakom turniru odnosili turnirsko prvo mjesto, a kako je natjecanje odmicalo tako je prednost pred konkurentima rasla.

Nakon prva dva turnira Lumene i Breganu dijelila su samo tri boda, onda je u Mariboru ta prednost povećana na devet bodova pred Breganom i čak 26 bodova pred trećom Olimpijom iz Ljubljane i tu je već bilo jasno da će mali Varaždinci teško ispustiti naslov. Na četvrtom od pet turnira Bregana je skupila pet pobjeda u osam utakmica, ali i tu su Lumeni uzeli šest od osam i na završni turnir u Varaždin stigli s velikih 11 bodova prednosti.

A onda su, na stadionu Slobode, odigrali – šampionski! U osam utakmica svih osam pobjeda, uz jedan jedini primljeni pogodak i čak 24 postignutih! Redom su u uzrastu U-9 padali Slaven Belupo (2:0), mariborska Šola nogometa Galič (4:0), Bregana i Olimpija (po 1:0), a u mlađem U-8 uzrastu čak dupla efikasnost: Slaven Belupo 9:0, ŠN Galič i Bregana po 2:0, Olimpija 3:1. Za na kraju okruglih 100 osvojenih bodova ukupno, čak 28 više od drugoplasirane Bregane!

I Dabrovi čestitali malim Lumenima

Polaznici Škole nogometa Lumen bili su ove nedjelje gosti Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930, na utakmici 3. kola Premijer lige rukometaša protiv zagrebačkog Metalca. Tom su prilikom i Dabrovi čestitali malim Lumenima na velikom međunarodnom uspjehu, supeiornom naslovu u hrvatsko-slovenskoj Maloj ligi prvaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije