Varteks uz bučnu podršku White Stonesa preuzeo vrh Međužupanijske nogometne lige

Pred čak 460 gledatelja, od kojih je njih barem 300-tinjak pristiglo iz Varaždina, uz rekordan odaziv i onih najglasnijih, White Stonesa, Varteks je pobijedio u Pušćinama istoimenog domaćina 2:0 i – zahvaljujući istovremenom porazu čakovečke Sloge u Gojancu kod Plitvice (5:3) – preuzeo sam vrh Međužupanijske nogometne lige.

Po ugodnom sunčanom vremenu, uz 90-minutno gromoglasno navijanje White Stonesa koji su za današnje izdanje zaslužili čistu peticu, Pušćine i Varteks odigrali su vrlo dobru utakmicu. Domaći su mogli već u otvaranju susreta povesti, Varaždinac Roginić izbio je sam pred Drevena, ali i promašio gol iz čiste situacije.

Uzvratio je u 17. minuti Medved glavom na odličan ubačaj Soksera, otišlo je pokraj gola, pet minuta kasnije sličan je ‘zicer’ nakon kornera Harmicara promašio Broz (sa svega metar dva – preko gola), u 27. minuti raspalio je i Radić, opet – pokraj gola.

U 38. minuti Varteks je konačno okrunio terensku dominaciju, Harmicar je pucao izvrsno u lijevi gornji kut, domaći vratar to izvadio, ali je odbijena lopta završila na nogi neumoljivog Medveda koji ju šalje u suprotan, donji desni kut – 0:1.

Samo tri minute kasnije fantastičnu su akciju u svega tri poteza odigrali Dreven, Sokser i Medved, prvi je rukom uposlio na lijevoj strani Soksera, koji je vrhunski vanjskom izbacio Medveda u for, ovaj je izbio sam pred gol Pušćina, ali je završni udarac bio loš, daleko od gola.

Ipak, najbolji strijelac MŽNL brzo se iskupio, u 6. minuti nastavka, kapetan Radić je odigrao za Medveda, ovaj dobio duel s vratarom Pušćina Kolarom i od stative zabio svoj 14. pogodak sezone, samo u MŽNL. Mogao je Varteks nakon toga napuniti mrežu domaćina, u 56. Minuti je Glavica izbio sam pred Kolara i pogodio prečku, dvije minute kasnije Medved gađao tik uz stativu, u 72. minuti Puclin također, a u 90. minuti zicer je, opet ‘jedan na jedan’ promašio i Mišak. Ostalo je 0:2, dovoljno za veliku feštu igrača Varteksa i njihovih navijača.

Ostale utakmice kola

Podravina nije uspjela na svom travnjaku pobijediti Rudar iz Murskog Središća odigrala je sa njim 0:0. U prvome poluvremenu utakmica je bila po teškom terenu dosta slaba, da bi u nastavku se igra poboljšala gdje je domaćin pogodio stativu preko Valjka, a isti igrač imao je i još jednu priliku koju ne realizira. Pred kraj utakmice Sušec je odlično pucao, ali mreža je ostala netaknuta dok su gosti imali odlične prilike Levačića i Daria Šoltića koje ne realiziraju te je podjela bodova i najrealniji rezultat.

Polet je očekivano savladao Međimurec rezultatom od 3:1. Vodeći pogodak domaćin je postigao u 23. minuti utakmice kada Luka Bobičanec probija po desnoj strani i prizemnim udarcem svladava gostujućeg vratara za vodstvo od 1-0. Gosti su par puta zaprijetili iz daljine, ali neučinkovito. S tim rezultatom se odlazi na odmor. U drugi dio utakmice bolje ulaze gosti i realiziraju svoju priliku preko Hrustek u 49.minuti. Nakon izjednačenja gosti dominiraju i više prijete sve do 61.minute, kada Alen Herceg odlično centrira i na drugoj vratnici pronalazi Luku Bobičanca koji glavom postiže gol za 2-1. U tim trenucima gosti padaju i domaćin opet preuzima glavnu riječ na utakmici i prijeti preko Bobičanca. U 77.minuti gostujući golman brani prizemni udarac nakon odlično odigrane akcije, ali odbijenu loptu u gol posprema Nikola Barat za konačnih 3-1.

U otvorenoj i uzbudljivoj utakmici u kojoj je postignuto čak osam pogodaka Plitvica je pobjedila Slogu rezultatom od 5:3. Luka Tomašić igrač Plitvice postigao je čak četiri pogotka jednog iz kaznenog udarca, dok je još jedan postigao Trojko. Za goste strijelci su bili Kolar, Kosalac i Fučko.

Novi Marof je pobijedio Mladost Komet rezultatom od 2:0 pogocima postignutim u nastavku utakmice. Vodeći pogodak postigao je Pavlović u 55. minuti da bi na 2:0 rezultat povisio Barišić u 85. minuti utakmice.

Zelengaj je pobjednički prošao Jalžabet pobijedivši domaćina visokim rezultatom od 3:0. Vodeći pogodak za Zelengaj postigao je Martinez u 41. minuti, da bi Mlakar u 48. povećao rezultat, a Vrbek u 84. minuti pogotkom potvrdio pobjedu.

Nedeljanec je sa 3:1 pobijedio Zadrugar u Hrastovskom. Kućko je za goste postigao pogodak u 28. minuti da bi si sam sebi Kolak postigao pogodak, dok Rog u 35. minuti povisuje rezultat na nedostižnih 0:3. Utješni pogodak za domaćina postigao je Novak u 70. minuti.

Rezultati 9 kola: Plitvica (G) – Sloga (Č) 5:3, Podravina – Rudar 0:0, Polet SMnM – Međimurec 3:1, Novi Marof – Mladost Komet 2:0, Jalžabet – Zelengaj 0:3, Zadrugar – Nedeljanec 1:3, Pušćine – Varteks 0:2, Nedelišće – Sloboda (S) 2:0

Tablica: Varteks 19, Podravina 18, Polet SMnM, Sloga (Č) 17, Novi Marof 16, Nedelišće 15, Zelengaj 14, Plitvica (G) 13, Rudar, Međimurec 12, Mladost Komet 11, Nedeljanec, Sloboda (S) 10, Jalžabet 8, Pušćine 7, Zadrugar 4

Parovi 10. Kola: Sloga (Č) – Podravina, Rudar – Polet (SMnM), Međimurec – Novi Marof, Mladost Komet – Jalžabet, Zelengaj – Zadrugar, Nedeljanec – Pušćine, Sloboda (S) – Varteks, Nedelišće – Plitvica (G)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije