Odbojkašice Kitro Varaždina preokretom u Bjelovaru izborile osminu finala Kupa

Nakon što su na veliko iznenađenje prošle u Kupu favorizirani Karlovac i prvoligašku Azenu, odbojkašice OK Kitro Varaždina uspješno su prošle i gostovanje u Bjelovaru, kod istoimenog drugoligaša. Iako su ovoga puta Varaždinke slovile kao favorit, bila je to očekivano teška i neizvjesna utakmica u kojoj je i motivirani domaćin tražio šansu za povijesni doseg.

Nakon dva odigrana seta činilo se i da su mu Bjelovarčanke jako blizu, naime oba su dobila na razliku, 25:23 i 28:26. Ipak, sve nakon toga otišlo je uvjerljivo na stranu gošći iz Varaždina, koje su najprije smanjile laganim osvajanjem seta (13:25) potom i poravnale tek nešto manje suvereno (20:25), da bi slično bilo i u setu odluke – sigurnih 15:11 za Varaždinke.

– Bjelovar jest drugoligaš, dakle rang ispod nas, međutim Kup je specifično natjecanje u kojem je nemoguće biti siguran u uspjeh, uostalom nisu slučajno Bjelovarčanke do naše utakmice izbacile i Sisak i Olimpik, više rangirane klubove. Otvorili smo utakmicu loše, s dosta nervoze i posljedično grešaka, ali su cure opet pokazale poznati karakter i bile najbolje kad je bilo najpotrebnije – prokomentirao je trener Kitro Varaždina Ivica Đolonga bjelovarsku utakmicu, koja je donijela osvajanje Kupa regije Centar, odnosno plasman u završnicu nacionalnoga Kupa, u 1/8 finala.

– Ovo je najveći uspjeh varaždinske ženske odbojke ikad i raduje me da ćemo za to biti nagrađeni jednom velikom utakmicom na domaćem terenu, u svojoj Areni, protiv jednog od osam najboljih klubova hrvatske ženske odbojke. Sretni smo svi zajedno, međutim sport je stalno dokazivanje i zato nastavljamo s radom jer samo ako svatko nastaviti raditi na sebi i svojem individualnom napretku, i ja kao trener i svaka igračica zasebno, možemo očekivati još takvih trenutaka.

Vremena za predah zapravo i nema, jer odbojkašice Kitro Varaždina dolazećeg vikenda očekuje i početak prvenstvene utrke u Prvoj B ligi, na gostovanju kod zagrebačkog Olimpika. Što se pak Kupa tiče, protivnik u 1/8 finala bit će poznat tijekom utorka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije