FOTO Split gostovao u Lepoglavi i uvjerljivo pobijedio rezultatom 5:1

Ženski nogometni klub Lepoglava poražen je na domaćem terenu, u 3. kolu 1. hrvatske nogometne lige za žene, od Splita. Splićanke su slavile rezultatom 5:1. Bila je to prva prvoligaška utakmica koju su lepoglavske nogometašice odigrale pred domaćom publikom (pred više od 100 gledatelja) koja se okupila u većem broju nego inače, piše Lepoglava.net.

Iako su domaće nogometašice povele 1:0 u 5. minuti preko Valentine Kupčić, Splićanke su ubrzo izjednačile, a do kraja prvog poluvremena i došle do uvjerljivog vodstva od 3:1.

– Nisam zadovoljan ni rezultatom, a ni igrom. No, s obzirom da smo igrali protiv ekipe koja je prošle godine osvojila 2. mjesto u 1. HNLŽ rezultat je na kraju objektivan i s obzirom na probleme koje imamo. Naime, cure koje su nam se vratile nisu još u punom pogonu. Vidi se da ne mogu pristupiti igri u maksimalnom tempu koji se traži u ovom najvišem rangu natjecanja – prokomentirao je utakmicu trener lepoglavskih nogometašica Siniša Matuza dodajući da se ekipa mora pripremiti za susrete s ekipama koje su u rangu Lepoglave kako bi se u dvobojima s izravnim konkurentima osigurao opstanak u 1. HNLŽ što je primaran cilj kluba.

U drugom su poluvremenu nogometašice Splita postigle još dva pogotka za konačnih 5:1 potvrdivši i igrom i rezultatom ulogu favorita.

Što se igre domaćih igračica tiče dovoljno je reći da nisu razočarale domaću publiku koja ih je bodrila i pljeskom nagrađujući za svaki dobar potez te za prikazane želju i borbenost.

– Bilo je puno dobrih elemenata igre, ali puno više loših. Sreća je da smo poveli i na neki način smirili Split koji u biti još nije na onoj razini na kojoj će biti. Mi moramo u našoj igri na puno toga, pogotovo na kontri i polukontri – rekao je Matuza posebno pohvalivši publiku.

– Možda će biti negodovanja što se tiče rezultata, ali mi ćemo se boriti da ne osramotimo naš kraj i grad Lepoglavu. Publika je jedina zaslužila desetku – istaknuo je Matuza najavivši utakmicu 4. kola u kojoj nogometašice Lepoglave odlaze na najudaljenije gostovanje – u Metković.

– Idemo dan ranije kako bi cure bile odmornije. Vidjet ćemo svoju kvalitetu jer je riječ o protivniku za kojeg mislimo da će se s nama boriti za opstanak – zaključio je Matuza.

Prije početka utakmice, Lepoglavi je uručen pehar za prošlosezonsko osvojeno 1. mjesto u 2. HNLŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije