MNK Junajted nakon Lige prvaka: ‘Ostali smo kratki za jedan jedini gol!’

Varaždinska ekipa Art Metali Junajted nastupila je proteklog vikend na premijernom izdanju mininogometne Lige prvaka koje se održalo u slovenskom Mariboru. Kao prvake Hrvatske, ždrijeb ih je spojio sa prvacima Kazahstana, Rumunjske i Austrije.

Prvog dana nakon uvodne utakmice i poraza protiv odlične momčadi Standart iz Kazahstana, naši dečki upisali su pobjedu 3-1 protiv ekipe HSC Internazionale iz Graza. Pogotke na toj utakmici postigli su Marin Šinjori, Kristijan Katalenić i Nikola Šivak.

U zadnjem kolu tako im je, s obzirom da je ekipa iz Kazahstana bila veliki favorit protiv Austrijanaca, trebao barem bod protiv rumunjskog predstavnika, ekipe Old Boys iz Bukurešta.

– Da, imali smo utakmicu protiv Rumunja pod kontrolom, 1-1 je stajalo na semaforu kad je s drugog terena do nas stigla nevjerovatna i neočekivana vijest da Austrijanci vode 2-0. Naravno, kako je do kraja utakmice bilo još samo pet minuta, bili smo primorani sve karte baciti u napad. Pravo je čudo što su sve naši igrači promašili u tom periodu i što je sve rumunjski golman ‘poskidao’. Još smo onda i 10 sekundi prije kraja na našu praznu mrežu primili i gol za poraz 1-2. Zaista nismo imali sreće – komentira dugogodišnji kapetan ekipe Damjan Habrun.

Voditelj Dalibor Leskovar osvrnuo se na organizaciju i rezultate.

– Organizacija je bila na izrazito visokom nivou, vidi se da se mininogomet kao sport hitrim korakom probija na svjetsku scenu. 68 ekipa igralo je kombinirano na čak 16 terena i zbilja treba puno organizacijskog umijeća da sve funkcionira besprijekorno. Što se tiče našeg nastupa, eto, ostali smo ‘kratki’ za taj jedan jedini gol. Ali moji dečki su dali sve od sebe i čistog obraza sad nastavljamo sa radom, treninzima i utakmicama te se pripremamo za nadolazeću dvoransku sezonu. Također, još bih jednom želio zahvaliti našim divnim sponzorima koji su omogućili da budemo dio jedne takve velike smotre – tvrtkama Art Metali iz Oštrica, Interijerima Šestak iz Varaždina, Aritos iz Nedeljanca, Vidaček Transporti iz Seljanca, Puffy Transporti iz Radovana, sportskim prijateljima iz Breznice – Centar, te gospodi Levanić, Stričak i još nekim prijateljima kluba. Kao što vidite, ljudi iz praktički cijele naše županije prepoznali su naš rad i promociju našeg kraja koju radimo te stali iza nas i na tome im od srca hvala – dodao je Leskovar.

Ekipa Art Metali Junajted nastupila je u sljedećem sastavu: Saša Dreven, Damjan Habrun, Tomislav Turković, Robert Malnar, Tomislav Harmicar, Nikola Šivak, Jasmin Kokotec, Marin Šinjori, Kristijan Katalenić i Dario Levatić. Voditelj ekipe bio je Dalibor Leskovar, a njegov pomoćnik Ivica Jug.

Dodajmo samo na kraju da je prvi naslov klupskog prvaka Europe odnijela ekipa Aramis Mad Dogs iz Mađarske koja je u velikom finalu pobijedila ekipu Juventus Sibiu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije