Olimpijka Helena Dretar Karić: ‘Ovo srebro za mene ima zlatan sjaj!’

Na nedavno održanim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, varaždinska stolnotenisačica Helena Dretar Karić osvojila je srebrnu medalju u paru s Anđelom Mužinić.

Naše su stolnotenisačice u finalu izgubile od Kineskinja, no osvojeno drugo mjesto je zaista vrijedan rezultat i predstavlja vrhunski uspjeh naših sportašica.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić upriličili su prijem za Helenu Dretar Karić te joj na taj način čestitali i zahvalili.

– Drago mi je da sam donijela doma tu medalju kako sam i prije Ria najavljivala. Iako smo očekivali broncu, ispalo je srebro, a nama je to srebro zlatnog sjaja. Sad ćemo se malo odmoriti i već počinjemo raditi dalje za svjetsko i europsko ekipno prvenstvo koje je već za pola godine. Nema odmora, mora se trenirati, a ova medalja je najveća motivacija za dalje – rekla je ovom prilikom Helena Dretar Karić.

Riječi pohvale Helni Dretar Karić uputio je župan Varaždinske županije, Predrag Štromar.

– Mi smo izuzetno ponosni. Imamo drugu olimpijsku medalju u ovoj godini na 175 tisuća stanovnika, ja mislim da je to ogroman sportski uspjeh. Obje medalje su osvojile žene i izuzetno mi je drago da je Helena dobila medalju, a s obzirom da surađujemo već godinama, pratimo njezin razvoj. U Županiji je uvijek imala partnera i pomoć – istaknuo je Predrag Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije