Pobjeda Varteksa nad Podravinom golom Medveda deset minuta prije kraja

U vremenima kad je prvoligaški nogomet stanovao u Varaždinu, nakon “klasika” s Hajdukom i Dinamom, ljubitelji nogometa na sjeveru Hrvatske najviše su uživali u ogledima Slaven Belupa i Varteksa. Danas, daleko od glamura koji donosi HNL, podravsko-varaždinski derbi pao je na leđa Podravine iz Ludbrega i Varteksa, piše Dražen Štimac, za NogometPlus.

Nakon početnog ispitivanja snaga prva je zaprijetila Podravina preko svog kapetana Valjka, no neopasno po vrata Drevena. Tri minute kasnije uzvratio je Varteks preko Medveda, koji je “sombrerom” izbacio i vrataraPodravine, no obrana Ludbrežana u zadnji trenutak uspjeva izbaciti loptu i Medveda iz svog peterca.

Lijep nogomet gledalo je tristotinjak gledatelja, ali bez nekih velikih prilika. Jedina u tom periodu bila je ona Varteksova u 30. minuti kad je nakon jedne duge akcije Sokser odlično ubacio u srce kaznenog prostora, a Spasić iz trka tukao tik kraj desne vratnice Banfića. Kako se bližio kraj prvog dijela Varteks je bio sve goropadniji, a Podravina orijentirana samo na čuvanje svojih vrata. Varteks prijeti preko Kuhara, Spasića i Medveda, ali Banfić to s lakoćom brani.

Dok su u prvom dijelu gledatelji mogli uživati, u drugom to nije bio slučaj. Stihijski napadi i slučajne prilike na obje strane. I tako sve do 75. minute kad u sudaru Kolarića i Topalovića teško stradava Topalović zaradivši pri tom potres mozga. Prekid od 5 minuta dao je trenerima vremena da usklade svoje “raštimane orkestre” pa Varteks ubrzo prelazi u vodstvo. Sve je napravio po desnoj strani Harmicar, odlično uposlio Medveda koji rutinirano pogađa za 1-0.

Na odgovor Podravine čekalo se dvije minute – najbolji igrač gostiju Valjak prošetao se kroz obranu Varteksa, na samom rubu kaznenog prostora ruši ga Vukman. Slobodni udarac izvodi Fajt i pogađa gredu.

Utakmica, koja je na kraju trajala 100 minuta, zasluženo je pripala Bumbarima koji se ovom pobjedom uključuju u samu borbu za 1. mjesto.

Izvor: NogometPlus.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije