Ženski nogometni klub Lepoglava kreće u prvoligašku avanturu!

Ženski nogometni klub Lepoglava odigrat će u nedjelju, 11. rujna povijesnu utakmicu. Tog će dana na gostovanju kod Viktorije u Slavonskom Brodu Lepoglava zabilježiti svoj prvi prvoligaški nastup. Naime, 11. rujna počinje nova sezona u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene u kojoj se od ove sezone natječe i ŽNK Lepoglava, piše Lepoglava.Net.

U konkurenciji još devet klubova – Agrama, Katarine Zrinski, Osijeka, Pregrade, Trnave, Viktorije, Marjana, Neretve i Splita, Lepoglava će, istaknuli su u Klubu govoreći o ciljevima u prvoj prvoligaškoj sezoni, nastojati izboriti opstanak.

U prvenstvo ŽNK Lepoglava kreće uglavnom sa sastavom koji je prošle sezone izbori nastup na najvišoj razini natjecanja u ženskom klupskom nogometu u Hrvatskoj.

Dovedeno je i nekoliko novih igračica. Nije riječ o zvučnim pojačanjima već o talentiranim igračicama iz okolice, koje bi mogle pomoći u realizaciji zacrtanog cilja – ostanku Lepoglave u prvoligaškom društvu.

Na mjestu trenera bit će Slaven Matuza pod čijim su trenerskim vodstvom nogometašice Lepoglave prošle sezone izborile plasman u prvu ligu.

Promjene

A u prvu prvoligašku sezonu Klub je krenuo s novim Izvršnim odborom. Iako je Klub dobio podršku, što je najvažnije onu financijsku, za nastup u elitnom ženskom nogometnom natjecanju, financijska konstrukcija još nije zatvorena te očekuje i daljnju podršku svih onih koji žele pomoći županijskom nogometnom prvoligašu.

Inače, utakmica 1. kola 1. HNLŽ između Viktorije i Lepoglave u Slavonskom Brodu počinje u 16 sati.

Nakon gostovanja u 1. kolu i u kolu koje slijedi Lepoglavu očekuje još jedno gostovanje.

Naime, nogometašice Lepoglave u 2. kolu,l koje se igra 18. rujna, gostovat će kod Pregrade.

Tek će u 3. kolu, koje se igra 25. rujna, domaća publika moći u Lepoglavi pozdraviti nove prvoligašice koje će igrati protiv ekipe Splita.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije