MNK Junajted neće igrati Ligu prvaka: Novca nema, no pomoć od političara ne žele

Malonogometni klub Junajted neće igrati Ligu prvaka, iako kao aktualni prvak Hrvatske na to imaju pravo. Odluka je to koju je donijelo vodstvo kluba nakon što su procijenili kako za sudjelovanje na to prestižnom malonogometnom natjecanju na razini cijele Europe nemaju dovoljno sredstava.

I dok takva sudbina nije nešto novo, već možemo reći prava hrvatska stvarnost, ono što osvježava je stav kluba prema onima koji u predizborno vrijeme odjednom pronalaze ‘simpatije’ prema sportu i klubu koji ih do sad nije ni najmanje zanimao.

Uživajte u tekstu objavljenom na Facebook stranici kluba MNK Junajted.

‘U zadnjih nekoliko dana na dnevnom je redu problematika ‘Nastup MNK Junajted u mininogometnoj Ligi prvaka’. Naime, krovna europska mininogometna organizacija EMF objavila je nedavno ždrijeb natjecanja u kojem se naša ekipa našla kao aktualni prvak Hrvatske u skupini sa predstavnicima Austrije, Rumunjske i Kazahstana.

Liga prvaka održava se u terminu 23.-25. rujna u Mariboru. Naravno, samo sudjelovanje u tom natjecanju iziskuje povelike troškove i tu ulazimo u samu srž problema. Iako iza našeg kluba konstantno stoji nekoliko respektabilnih sponzora ipak nijedan od njih nije u mogućnosti sam pokriti povelike troškove ovog takmičenja.

I tu su proteklih dana, u svijetlu nadolazećih parlamentarnih izbora naše probleme ‘nanjušili’ i oni ‘lijevi’ i oni ‘desni’ koji se najednom vrlo interesiraju za mali nogomet i nude nam pokriće svih troškova kao dio svoje predizborne kampanje. E pa NEĆE MOĆI!!! U 15 godina postojanja ovog kluba uvijek smo muku mučili sa financijama, NIKAD nijedan igrač nije dobio jedne kune za svoj nastup u našim bojama (iako su mnogi insinuirali o tome), svaki turnir bio je novi izazov, a osvojili smo, Bogu hvala, 50-ak raznih trofeja u međuvremenu.

Nikad u našem klubu nije bilo politike, religije, ovih ili onih interesa. Igrali su za nas profesori, studenti, pekari, prodavači, vozači. Igrali su za nas katolici, agnostici, ateisti. Igrali su za nas i glasači HDZ-a,SDP-a, HNS-a, Živog Zida i ne znam koga sve ne. Bilo je prekrasnih, ali i iznimno teških trenutaka, ali uvijek smo isplivali na površinu kao pobjednici, dal’ relativni ili moralni, ali pobjednici.

I zato sad radije nećemo sudjelovati u toj famoznoj Ligi prvaka za koju smo doslovno prolili krv, znoj i suze nego da prodamo svoje ime, svoj ugled, svoju kožu i svoju dušu nekoj političkoj opciji. Jer, na kraju krajeva, znao je to i Fran Krsto Frankopan, znamo i mi – Navik on živi ki zgine pošteno! MI SMO JUNAJTED!!!’, stoji na Facebook stranici MNK Junajted.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije