NK Varaždin uoči sezone: Prva pripremna utakmica protiv Mamićeve Al-Nassre!

Danas, na 15. godišnjicu pogibije Anđelka Herjavca, u prostorijama NK Varaždina održana je press konferencija za medije na kojoj je predstavljen plan za predstojeću sezonu 2016./2017.

> Anđelko Herjavec i njegove tri ljubavi od kojih ni jedna danas ne izgleda isto

Nogometni klub Varaždin započinje s pripremama za novu sezonu u 3. HNL Istok. Varaždinci će u sklopu priprema odigrati sedam prijateljskih susreta te odraditi oko 38 treninga.

– Jedna od akcija je da se bivši igrači i bivši treneri vrate u NK Varaždin. Današnjim danom počinju pripreme. Uspjeli smo ostvariti neke naše ciljeve, a to je da smo s dugom došli na 100.000 kuna minusa, za kojeg se nadamo da ćemo u sljedećih mjesec dana sanirati te da ćemo novu sezonu krenuti s nule. Uspjeli smo okupiti velik broj igrača s našeg područja koji su ponikli u ovom klubu. Međutim, još uvijek pregovaramo s određenim igračima. Mislim da smo do sad odradili dobar posao te na temelju toga možemo s optimizmom krenuti u novu sezonu, a cilj nam je što brži povratak u Drugu ligu – izjavio je predsjednik Stjepan Cvek.

Kapetan nekadašnjeg Varteksa, Nikola Šafarić, osvrnuo se na aktualnu situaciju u klubu.

– Pratio sam cijelo vrijeme što se događa u NK Varaždinu, vidio sam da se ovdje pokrenula nova priča, okupili su se ljudi koji su nekad bili glavni akteri varaždinskog prvoligaša. Nije mi dugo trebalo da prihvatim ponudu iz Varaždina, jer smatram da varaždinski kraj zaslužuje nogomet na višoj razini. Imamo odličan igrački kadar i ako nastavimo ovim putem zasigurno ćemo doći do cilja koji smo zadali. Ulazak u drugu ligu je imperativ koji moramo ostvariti.

– Bitno smo se ojačali ove sezone. Imamo neke fantastične igrače na raspolaganju te su očekivanja i ciljevi visoki. Još uvijek smo u pregovorima s Goranom Mujanovićem oko dolaska u klub te se nadamo da će to uspjeti – osvrnuo se trener Miljenko Telebar.

Legenda Varteksa Miljenko Mumlek obnašat će funkciju savjetnika trenera Telebara.

Varaždin i Varteks još uvijek su dva odvojena kluba. ‘Navijački’ Varteks nastao je nezadovoljstvom navijača prema ondašnjoj odluci mijenjanja imena u NK Varaždin. U posljednje vrijeme vidjeli smo napise kako bi uskoro moglo doći do spajanja te dvije ‘zaraćene’ strane.

– Mislim da će mogućnost spajanja iznjedriti dobru priču. Stvorilo se dosta animoziteta između dviju strana, ali za boljitak nogometa u Varaždinu mislim da trebamo svi zajedno uložiti trud i vratiti varaždinski nogomet tamo gdje mu je mjesto, a to je Prva Hrvatska nogometna liga – zaključio je Stjepan ‘Ciba’ Cvek.

Prva pripremna utakmica odigrat će se u četvrtak, 28. srpnja, u 19 sati protiv saudijskog Al-Nassra, kojeg vodi bivši trener zagrebačkog Dinama – Zoran Mamić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije