Zoran Jeftić karijeru nastavlja u novom slovenskom prvoligašu u Ptuju!

Iako će za manje od mjesec dana navršiti 34. godine, rukometaš iz Varaždina Zoran Jeftić, ovih je dana ostvario još jedan inozemni transfer. Kružni napadač Vidovca, od iduće će godine nositi dres novog slovenskog prvoligaša ‘Drava’ iz Ptuja.

Ovaj poznati varaždinski rukometaš, osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva, do prošle godine kapetan GRK Varaždina, lani je odlučio odigrati sezonu u Vidovcu što se pokazalo punim pogotkom.

Mnogi rukometni stručnjaci čak su ustvrdili kako Zoki nikad nije igrao bolje. S Vidovčanima je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u 2. HRL, te se time plasirali u 1. HRL, a kup utakmice protiv Buzeta i velikog Zagreba prepričavat će se godinama.

Paralelno s ulaskom Vidovca u rang više, u obližnjem Ptuju se RK Drava borila u 1.B ligi za ulazak u elitni rang natjecanja, što im je i pošlo za rukom te će Ptujčani iduće sezone igrati u elitnom slovenskom rangu natjecanja.

Prvo ime koje je ‘poželio’ iskusni trener Ivan Hrupić, inače rodom iz Međimurja s adresom u Ormožu, bio je upravo Zoran Jeftić.

– Dobro se osjećam, spreman sam fizički i psihički. Slovenska liga je priličan izazov, radi se o snažnoj ligi, a vjerujem da mogu još pokazati što i koliko mogu. Ekipa iz Ptuja je bila vrlo korektna, vrlo brzo smo se sve dogovorili oko svih uvjeta – tvrdi Jeftić.

Ptuj nije daleko pa će Zoran moći automobilom na treninge i uskladiti sportsku karijeru s onom profesora tjelesnog odgoja.

– Jedno i drugo je vrlo povezano, lijepo je raditi u odgoju, sve je stvar kako se definiraju prioriteti. A svaki posao treba obavljati pošteno, ako se tako stvari postave sve se može i stigne – ističe Jeftić.

Rastanak s Vidovcem nije mu lagano pao, no vrata su ostala otvorena.

– Ekipa u Vidovcu je bila maksimalno korektna, želim im puno sreće u 1.B ligi, odlična su ekipa i sjajna rukometna sredine. Pamtit ću ovu sezonu dugo, posebno utakmice s Buzetom i Zagrebom, igranje pred prepunom dvoranom je velika stvar – ističe Zoran.

A pred punom dvoranom će se igrati i u Ptuju od jeseni, gdje pripreme počinju za manje od mjesec dana.

– Jedva čekam početak priprema, moram priznati. Svaka nova sredina i novi početak uvijek su vrlo uzbudljivi i veselim se borbi na crti u slovenskoj ligi – zaključuje Jeftić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije