Zlatko Dalić: ‘Hrvatska dosad pokazala najviše, u Portugal ne vjerujem’

Mnogi hrvatski nogometni stručnjaci posljednjih dana imaju u mislima samo jednu stvar, odlične nastupe hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu. Iznimka nije ni Zlatko Dalić, koji već šest godina boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je trener nogometnog kluba Al Aina.

Dok ne traje nogometna sezona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Zlatko vrijeme provodi u Varaždinu, a produži i do jadranske obale.

Utakmice Vatrenih, naravno, ne propušta i, poput mnogih, oduševljen je igrom koju su dosad prezentirali na prvenstvu.

– Prema ovome što smo dosad vidjeli, Hrvatska je pokazala najviše od svih ekipa na Euru. Najkompaktniji smo, a rezultat je možda malo iznenađenje. Sve odigrano bilo je jako zrelo, jako dobro – tvrdi Dalić.

‘Drugo poluvrijeme protiv Španjolske bilo je prekrasno’

A posebno je to bilo vidljivo na posljednjoj utakmici protiv Španjolske, iako je Hrvatska igrala bez čak petorice standardnih igrača. Jedan od mladaca koji je dobio prigodu zaigrati od prve minute bio je i naš Nedeljančan Marko Rog.

– Prvo poluvrijeme bilo je malo problematično, a to se posebno osjetilo protiv ekipe Španjolske, koja je iznimno uigrana. No nakon toga naši su polovili sve konce, pa je drugo poluvrijeme bilo prekrasno. Hrvatska je bila opasnija i na kraju je zasluženo pobijedila – ističe Dalić.

Što se tiče protivnika u četvrtfinalu, nije tajna da Portugal djeluje najopasnije od svih trećeplasiranih ekipa na Euru.

– Možda nas je dopao najteži protivnik po imenu, no ja u Portugal ne vjerujem. Ne igraju za ekipu, sve se svodi na Cristiana Ronalda, kojemu je podređena i taktika. Mislim da afričke i balkanske ekipe, ali i Portugal, imaju mnogo sličnosti, kao i problema s mentalitetom. No treba biti jako oprezan – kazao je bivši trener Varteksa.

Bitan faktor u utakmici s Portugalom bit će i sreća. Svjestan je toga i varaždinski stručnjak.

– Da, sreća je bitan faktor, ali sreća prati hrabru ekipu. Puno ljudi je očekivalo da će se nakon prvog pogotka Španjolaca Hrvatska raspasti, no dečki su bili hrabri i sve im se vratilo – rekao je Dalić.

Odlično mi je u arapskom svijetu, to je moj drugi dom

Utakmicu sa Španjolskom gledao je u vikendici na Dravi, a u Francusku zasad ne planira. Do 15. srpnja ostaje u Varaždinu, a onda se vraća na radno mjesto.

– Šest godina sam u arapskom svijetu, stvorio sam tamo svoje ime i ne mislim mijenjati sredinu. Odlično mi je, to je moj drugi nogometni dom.

Zanimalo nas je li mu možda ‘dosadilo’ u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, razmišlja li o povratku u Europu.

– Zašto razmišljati o tome kad mi je dobro tu gdje jesam. Možda kad bi došla ponuda nekog velikog kluba, no za nas Hrvate teško dolaze takve ponude. A realno me zanima samo velika ponuda i veliki klub. Sve ostalo bolje je ovdje – zaključio je Zlatko Dalić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije