FOTO I Varaždinci svjedočili povijesnoj pobjedi Hrvatske nad Španjolskom

Da Varaždinci vole nogomet i reprezentaciju nije nikakva tajna već godinama, a brojni su iskoristili priliku i otišli uživo gledati utakmice hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj.

Ništa drugačije nije bilo ni na trećoj, ujedno i posljednjoj utakmici Hrvatske u grupnoj fazi natjecanja, koju su naši reprezentativci igrali protiv Španjolske, a dojmovi su i više nego pozitivni.

– Upravo smo se vratili iz Francuske, bilo je odlično. Bordeaux je prekrasan grad, tog dana je vrvio navijačima Hrvatske i Španjolske, svi smo zajedno pjevali i uživali prije utakmice, a sasvim smo slučajno naletjeli na još jednu ekipu iz Varaždina i družili se s njima. Stvarno jedno isključivo pozitivno iskustvo i nevjerojatan osjećaj – rekao nam je Milan Rajković, poznatiji kao Mićo Panda.

Ispričao nam je kako su susreli i neke od navijača koji su sudjelovali u incidentima na susretu Hrvatske i Češke, za koje je rekao kako nisu nikakvi desničari i zagriženi nacionalisti, već normalni ljudi željni promjena u hrvatskom nogometu, ali su ipak pazili na njih za vrijeme utakmice, da slučajno ne bi bilo nekih problema.

Srećom, na utakmici sa Španjolskom nije bilo nereda, pa je atmosfera bila upravo onakva kakva priliči utakmicama na ovakvim natjecanjima, a poseban ‘začin’ bila je povijesna pobjeda Hrvatske protiv favorizirane Španjolske.

– Bilo je otprilike 17 tisuća navijača Hrvatske i nešto manje Španjolaca, fantastična atmosfera od prve, pa do zadnje minute. Uspjeli smo na stadionu rastegnuti i hrvatsku zastavu na kojoj je pisalo Varaždin, a iako ju je zaštitar htio maknuti jer je bila na mjestu koje nije predviđeno za zastave, u pomoć je priskočio jedan krupan mladić iz Slavonije koji je uvjerio zaštitara da zastava mora ostati na tom mjestu – prepričao nam je Mićo, koji zajedno s društvom već godinama obilazi stadione na kojima Hrvatska igra Svjetska i Europska prvenstva.

Jedinu zamjerku imao je na službe sigurnosti, za koje kaže kako nisu bile dovoljno rigorozne.

– Pustili su me unutra bez problema, iako sam imao ulaznicu koja je glasila na jednu gospođu. Nitko me nije detaljno provjeravao kao i većinu navijača, samo su s vremena na vrijeme izdvojili kojeg mladića iz gužve i detaljno pretresli sve njegove džepove. Osim toga i skupih piva u fan zonama, nemam zamjerke – zaključio je Mićo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije