Atletika: Veliki povratak Davida Šalamona uz dvije medalje i dva rekorda

U Zagrebu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za starije juniore i juniorke, a sudjelovali su i članovi Atletskog kluba Sloboda. Nastupilo je preko 300 najboljih hrvatskih atletičara i atletičarki koji ovim natjecanjem završavaju prvi dio sezone.

Samo najbolji imali su mogućnost ostvariti norme za nastup na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Europskom prvenstvu u Gruziji. Najveći uspjeh postigao je David Šalamon koji je suvereno pobijedio u najatraktivnijim i najkvalitetnijim disciplinama natjecanja.

Tako je na 400 metara gotovo neočekivano pobijedio sve favorite na osobnim rekordom od 47,95 s. Tim se rezultatom na samo 25 stotinki približio normi za nastup na svjetskom prvenstvu ovog ljeta. U utrci na 800 metara pobijedio je u uvjerljivom finišu, također osobnim rekordom od 1,53,82 min.

Za podsjetiti je da je Šalamon prije godinu dana ostvario normu za nastup na svjetskom prvenstvu u Kolumbiji na koje, na kraju, nije otputovao. Naime, iznenada je ozbiljno obolio tako da je njegov povratak u atletiku dugo bio upitan.

Paula Šimunčić koja je već ostvarila normu za europsko prvenstvo je u teškoj disciplini trčanja na 3000 metara sa zaprekama osvojila srebrnu medalju. Međutim, njezin put u Gruziju još je neizvjestan jer Hrvatska za sad ima 3 djevojke sa normom dok pravo na nastup imaju njih tri.

Iznenađenje dana je bila i mlađa juniorka Orhideja Lešćak koja je na 100 metara prepone osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju sa vremenom 15,12 s.

Franja Želimorki nije imala svoj dan pa je, iako favorit u bacanju koplja, osvojila tek 3. mjesto sa bačenih 42,91 metar. Solidno su nastupili još Jan Ožeg i Ena Krebelj koji su se, u svojim disciplinama, plasirali na visoka 4. mjesta. Ostali Slobodini predstavnici plasirali su se do 10. mjesta što se u ovoj konkurenciji i masovnosti može smatrati velikim klupskim uspjehom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije