FOTO Varaždinske mažoretkinje ostvarile odlične rezultate u Punatu

Punat na otoku Krku proteklog je vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u mažoret plesu u organizaciji Mažoret Saveza Hrvatske, održanog pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Dvadeset je timova hrvatskih djevojčica i djevojaka, njih 700, u trodnevnim natjecanjima predstavljalo plesno-scenske nastupe a međunarodni je stručni sud bio na mukama, jer su se najbolji od onih još boljih doista nezamjetno i minimalno razlikovali.

Prvakinjama Hrvatske za 2016. godinu sasvim su zasluženo, po prvi puta otkako je ovoga natjecanja, proglašene Prve riječke mažoretkinje čiji su nastupi bili svojevrsni spoj plesnih predstava i umjetničko-scenske virtuoznosti, drugoplasirane su lanjske državne prvakinje Mažoretkinje grada Vukovara, dok su treće mjesto osvojile Pulske mažoretkinje.

Varaždinske mažoretkinje na državnom su prvenstvu zadnji puta bile prije 9 godina, tako da i nije bilo za očekivati da će odlučivati ishod samog vrha ovoga natjecanja. No, 34 Varaždinke, od kojih gotovo sve po prvi puta, nastupile su u kategorijama koreografija za kadetkinje uzrasta od 9 do 12 godina i koreografija za juniorke uzrasta od 12 do 15 godina, pri čemu su od 15 timova osvojile 8. i 9. mjesto, dok je u juniorskom solo nastupu Julija Habijan osvojila 5. mjesto.

– Zadovoljni smo našim sudjelovanjem i predstavljanjem na prvenstvu Hrvatske, veliko je to iskustvo za sve nas i poticaj za daljnji rad – naglašava voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić, i dodaje kako je trodnevni boravak na ovome natjecanju na Varaždinke djelovao vrlo poticajno obzirom da su mogle vidjeti trud i zalaganje ponajboljih hrvatskih mažoret timova i iz toga mnogo naučiti.

Uz natjecanja mažoretkjinja održane su i dvije tematske večeri – humanitarna večera za pomoć obnovi vodotornja u Vokovaru te izbor za Miss mažoretkinju, koju je titulu ove godine ponijela Riječanka Ivana Rakić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije