Kajkavijana starta u ponoć s petka na subotu, bogat program na Kapucinskom trgu

Prijave za Kajkavijanu 2016. su gotove, a organizatori iz BBK Asi su spremni za novo izdanje ovog atraktivnog događaja, koji će se održati u subotu, 11. lipnja, sa startom i ciljem na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

Klasična, odnosno velika i jedinstvena Kajkavijana (245 kilometara), starta točno u ponoć (10.-11. lipanj) i prolazi kroz tri županije (Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku), praktički preko svih planina Hrvatskog Zagorja. U idiličnom krajoliku, uz ne tako idealne, brdske uvjete, jedini cilj je završiti utrku kroz 24 sata, a pobjednici su svi koji to uspiju.

U jutarnjim satima kreće i Mala Kajkavijana (135 kilometara), koja starta u 9 sati te Moj prvi Kaj maraton (85 kilometara), koji starta u 10 sati, sve s Kapucinskog trga. Novost je ove godine i cestovna utrka Tour de Kaj, koja će imati ‘leteći start’ u 8 sati kod Varaždinskog groblja.

Sveukupno se brojka prijavljenih na sve četiri utrke, penje i prema 200, što je potvrda da je Kajkavijana sve popularnija među biciklistima u Hrvatskoj, a i šire. Radi se o jubilarnoj, desetoj Kajkavijani, utrci koja je od entuzijazma nekolicine Varaždinaca narasla u jednu od najzanimljivijih i najzahtjevnijih hrvatskih utrka.

Osim utrke, organizatori su pripremili i vrlo zanimljiv program, posebice za one najmlađe, koji od jutra mogu posjetiti Kapucinski trg. Bit će tu mnogo zanimljivih izlagača iz svijet biciklizma i sporta, na kojima će svi moći provjeriti novitete i isprobati nove modele.

Najzanimljivija stvar za ona najmlađe bit će i vožnja spretnosti ‘Kajkavijana na kotačima by Giant‘, koja će se održati u 11 sati. Od 10 sati klinci će se moći prijaviti i odraditi i probnu vožnju. Utrka spretnosti održat će se u tri kategorije 2-3 godine, 4-5 godina te 6-8 godina.

A program je organiziran i u večernjim satima, kada će nakon proglašenja pobjednika, koncert održati Neven Stipčić & The Backbeats, akustični trio koji čine Neven Stipčić, Lovro Kolar i Vedran Vujec. Radi se o mladim Varaždincima, koij su već stvorili reputaciju kvalitet glazbe, a iza sebe imaju već brojne koncerte, ali i zasebne solo nastupe. Nakon njihove svirke, uslijedit će i zabava za sve natjecatelje i navijače uz DJ glazbu.

Sve u svemu, razloga za posjetu Kapucinskom trgu u subotu ne nedostaje, ako radi ničeg drugog, da se oda priznanje biciklističkim maratoncima koji će odraditi Kajkavijanu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije