Lara Hraščanec i Maks Kostić ostvarili zapažene rezultate na teniskim turnirima

U mjesecu svibnju odigrana su Prvenstva Hrvatske do 14 i 16 godina u Teniskom klubu Franjo Punčec i Teniskom klubu Đakovo, gdje su predstavnici Teniskog kluba Varaždin 1181, Lara Hraščanec i Maks Kostić, ostvarili zapažene rezultate ulaskom među najboljih 8 tenisača i tenisačica u navedneoj kategoriji u Hrvatskoj.

Na PH do 14 godina u Čakovcu Lara je pobjedama protiv Benković Marije te Lorene Pintar ušla u četvrtfinale, gdje je zaustavljena od kasnije pobjednice Sare Zalukar.
Od ostalih igračica valja spomenuti Anu Mukić, koja je kroz kvalifikacije osigurala nastup u glavnom turniru, no bolja od nje u 1. kolu bila je Grulović Lara.

Isto tako, valja istaknuti da je Lara, plasiravši se u 3. kolo jakog međunarodnog turnira do 14 godina u Vinkovcima i 2. kolo Maribora, osvojila prve bodove te je trenutno 422. tenisačica do 14 godina u Europi.

U Đakovu na PH do 16 godina Maks Kostić Ferček, u prvom je kolu bio bolji od Barun Bože, u drugom od Nikole Žeželja, a u četvrtfinalnom susretu bolji od Maksa bio je Jan Kos.
Treba nadodati da je Maks nakon premijernog nastupa za 1. ekipu TK Varaždin 1181, koja se natječe u 2. Hrvatskoj teniskoj ligi, proteklog vikenda odigrao važan turnir visokog 4. ranga do 16 godina na terenima TK Trnja u Zagrebu osvojivši 2. mjesto pojedinačno i u paru.

Ut to, prva ekipa TK Varaždin 1181, koja se natječe u 2. Hrvatskoj teniskoj ligi prvim mjestom osigurala je playoff za ulazak u 1. hrvatsku tenisku ligu. Susret za povratak u najelitnije društvo zakazan je za nedjelju, 5. lipnja, s početkom u 10 sati na terenima TK Varaždin 1181 pri Teniskom centru Igrec. Tenisači igraju protiv ekipe TK Franjo Punčec iz Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije