Pobjede Paule Šimunčić i Franje Želimorski na državnom juniorskom atletskom kupu

Na atletskom Kupu Hrvatske za juniore i juniorke, održanom 21. i 22. svibnja na stadionu Mladosti u Zagrebu, nastupili su i juniori i juniorke AK Sloboda.

Iako su nastupili bez ekipnih ambicija, kako kažu u klubu, već prvi dan natjecanja donio je osobni rekord Orhideji Leščak u utrci na 100 metara s preponama, koja je s istrčanih 15,86 zauzela treće mjesto.

U utrci na 3000 metara sa zaprekama Paula Šimunčić bila je prva rezultatom 11:50 i time izjednačila svoj osobni rekord.

Štafeta 4 x 100 metara, u sastavu Klara Martinez, Martina Kučina, Petra Špicar, Orhidea Leščak, s istrčanih 51,82 plasirala se na peto mjesto.

Kod juniora najbolji su bili Gabrijel Stojanović i David Šalamon, koji su se plasirali na četvrto mjesto; Stojanović u utrci na 100 metara osobnim rekordom 11,20 i Šalamon na 400 metara vremenom 49,16.

Štafeta 4 x 100 metara u sastavu Matija Dvorski, Karlo Marciuš, Matija Žnidarić, Gabrijel Stojanović, rezultatom 43,93 zauzela je treće mjesto.

Drugog dana pobjedu je ostvarila Franja Želimorski u bacanju koplja hicem od 46,38 metara. U istoj disciplini Ana Majdak je bila treća.

Karlo Marcijuš bio je solidan sedmi na 200 metara s 23,09.

Najuzbudljivija utrka dana bila je na 800 metara u kojoj je David Šalamon trčao hrabro i vodio cijelo vrijeme, ali mu je u zadnjim metrima ponestalo snage te je utrku izgubio u ciljnoj ravnini.

U ukupnom poretku u konkurenciji 25 klubova, juniori su zauzeli deveto mjesto, a juniorke osmo. Sveukupno Sloboda je završila na sedmu mjestu iza zagrebačkih te klubova iz Osijeka, Rijeke i Splita.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije