Dabrovi večeras love povijesno finale Kupa, pratite nas uživo!

U Umagu se od ponedjeljka, 9. svibnja, do nedjelje, 15. svibnja, održava HEP Festival rukometa, sad već u neku ruku tradicionalno događanje u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

> UŽIVO Dubrava – Varaždin 1930

Seminar rukometnih trenera, rukometnih sudaca, završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i kadete, ove godine i promocija Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2018. godine održavati u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu – sve je to uvertira javnosti najatraktivnijim događajima ovog Festivala, završnim (Final Four) turnirima Hrvatskog rukometnoga kupa, za seniorke i seniore.

Jučer su svoje polufinalne utakmice odigrale rukometašice (Podravka Vegeta je slavila protiv Lokomotive 23:17, riječki Zamet bio super uvjerljiv protiv Zeline – 34:16), večeras su na rasporedu utakmice polufinala Kupa za muškarce; u 17 sati na parket umaške dvorane će naša dva najbolja kluba, PPD Zagreb i našički Nexe, u drugom će polufinalu (19 sati) na teren stari rivali, zagrebačka Dubrava i GRK Varaždin 1930!

Dubrava ovu utakmicu očekuje s velikim nestrpljenjem, eventualno finale Kupa njima znači i izlazak na europsku scenu. Dabrovi će tu Europu potvrditi svakako ostanu li na aktualnom trećem mjestu Premijer lige. Zagrebački Veprovi, kako po maskoti nazivaju momčad kluba s istoka Zagreba, ne kriju ambiciju, da bi se što bolje pripremili za sraz s GRK Varaždinom u Umag su stigli još jučer, dan uoči utakmice (varaždinski Dabrovi su put Istre krenuli jutros).

Međutim, jasna je i ambicija varaždinskoga kluba, večerašnja pobjeda značila bi povijesno finale Hrvatskog rukometnoga kupa. Nakon dvije bronce zadnje dvije sezone, finale je jasna želja i cilj.

– Neće biti lako, sasvim sigurno, Dubrava je sve karte bacila na Kup, na večerašnju utakmicu. Međutim, smatram da ipak primarno sve ovisi o nama, budemo li mi onakvi kakvi smo bili u svim ovosezonskim utakmicama protiv Dubrave, ne vidim zašto bi ishod bio drugačiji – govori Vladimir Vujović, trener GRK Varaždina 1930.

Dabrovi su sve četiri ovosezonske međusobne utakmice dobili, bolji su u međusobnim susretima i zadnje dvije sezone, slavili su protiv Veprova i predlani u oba susreta 1. kola europskoga Kupa EHF-a. Međutim, ovo je nešto sasvim drugo, polufinale Kupa je jedna utakmica “biti ili ne biti”, a Dubrava je baš u takvoj utakmici pretprošle sezone tu u Umagu iznenadila i jedan Nexe. Što svakako, baš kao i zakon velikih brojeva – poziva na oprez.

– Naravno da nije lako stalno pobjeđivati istog protivnika. Tim više što to nisu velike razlike, mi smo sve međusobne utakmice dobivali u pet minuta bolje igre. No opet, znamo što hoćemo, kompletni smo osim što Huđa još uvijek muči koljeno pa ćemo njegov doprinos dozirati po potrebi. I ponavljam, budemo li mi onakvi kakve nas ja očekujem, finale ne bi smjelo izostati – zaključuje Vujović.

Nema sumnje, očekuje nas velika utakmica večeras u Umagu. Koju i čitatelji portala Varazdinski.hr mogu pratiti u našem ekskluzivnom izravnom internetskom tekstualnom prijenosu od 19 sati.

> UŽIVO Dubrava – Varaždin 1930

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije