Uspješni nastupi SRD 315 Sjeverozapad na Paklenica Trailu

Nacionalni park Paklenica, širom svijeta poznat kao raj za penjače i planinare, proteklog je vikenda bio mjesto okupljanja brojnih zaljubljenika u sportsko penjanje i trčanje. Krški teren, raznolik krajolik i preko 150 kilometara markiranih staza svrstava Paklenicu među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja. Sve to bila je kulisa utrke Paklenica Trail koja je proteklog vikenda održana u sklopu 17. međunarodnog susreta penjača i planinara.

S obzirom na odaziv 230 trkača (među kojima su trenutno najbolji slovenski i hrvatski brdski trkači), utrka Paklenica Trail teško da se više može smatrati popratnim događajem Međunarodnog susreta penjača, već je riječ o jednoj od centralnih trail utrka u sezoni.

Utrka je imala tri kategorije – 17, 24 i 42 kilometara. Staze su vodile najatraktivnijim dijelovima Nacionalnog parka Paklenice, putovima kojima su nekada hodale dobre vile, crne kraljice i ostala mistična bića, a ponajviše lokalno stanovništvo u potrebi za preživljavanjem.

Četiri člana SRD 315 Sjeverozapad su nastupili na utrci 24 kilometara, koja je imala 1300 metara uspona i spusta.

Ana Hrešć je osvojila odlično osmo mjesto, dok je Maja Grgurić bila 22. među ženama.

U kategoriji muškaraca, Nino Vinković bio je odličan 19., Marko Dugandžić 20., a Vanja Šomođi osvojio je 38. mjesto.

Utrka je startala iz Starigrada. Pred ulaskom u NP Paklenicu je vodila poučnom stazom prema kanjonu Male Paklenice, gdje kreće zahtjevan uspon na Crni Vrh (1031 metar) koji se nalazi na polovici staze i nakon kojega slijedi tehnički spust do kanjona Velike Paklenice po kojemu se spuštalo natrag do Starigrada.

Članovi SRD 315 Sjeverozapad su, osim u trčanju, nastupili i na penjačkom maratonu. Vanja Ilisić i Božidar Kelin osvojili su peto mjesto u kategoriji mješovitih parova, a Marjan Lonjak bio je odličan druži u kategoriji muškaraca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije