Gubici: NK Međimurje traži način kako pokriti 12 milijuna kuna duga

Nogometni klub Međimurje predložio je Gradu Čakovcu sklapanje ugovora o korištenju dijela Sportsko – rekreacijskog centra Mladost na 25 godina, što je jedan od uvjeta za preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo.

Klub je sastavio plan prema kojem bi Grad u temeljnom kapitalu budućeg društva mogao doći do 51,16 posto udjela. No, glavni preduvjet je zapravo pokriće oko 12 milijuna kuna gubitka. U klubu ističu da je najveći vjerovnik Marijan Uršanić spreman 6,6 milijuna kuna od svojih potraživanja ustupiti za pokriće gubitaka, a 4,7 milijuna kuna ‘zatvorilo’ bi se preko Grada i prava korištenja SRC-a.

Jedan od prijedloga je i da se potraživanja Porezne uprave od 2,7 milijuna kuna odlukom Vlade prenesu na Grad, kao zamjena za ulog. U trećem upisnom krugu dionice bi upisivali članovi kluba, zaposlenici i ostali zainteresirani. Pred Gradsko vijeće ovog će tjedna stići dvije moguće varijante, a nijedna ne predviđa financijske obveze za Grad.

Prema prvoj, Grad će dati suglasnost za preoblikovanje, no neće sudjelovati u njemu niti će ustupiti dio SRC-a za pokriće gubitaka, a u drugoj varijanti sklopio bi ugovor s klubom o korištenju na 25 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije