Pripreme za ovogodišnju Kajkavijanu: Trening ove subote s Kapucinskog trga

Nakon što su proteklog tjedna u fokusu pažnje, u sklopu utrke Tour of croatia, bili biciklisti profesionalci, došao je red na amatere, biciklističke rekreativce i entuzijaste, kojih ne manjka u Varaždinu i okolici. Uoči nadolazeće Kajkavijane, ovu subotu, 30. travnja, će organizatori iz BBK ASI održati prvi trening, kako za MTB, tako i za cestovne bicikliste, s obzirom da se ove godine, po prvi puta, održava i utrka isključivo na cesti (asfalt).

Iz BBK ASI pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže ovu subotu na Kapuncinskom trgu, odakle će u 10 sati krenuti i prvi trening. MTB trening vozit će se do Ivančice, po grebenu do Pokojca, potom novi dio uz Čevo, nakon čega je predviđen povratak u Varaždin.

Trening za cestovne bicikliste planiran je preko Vinice i Slivarskog do Trakošćana i natrag.

Za mjesec i pol dana, održat će se jedna od najtežih, ali i najljepših biciklističkih utrka u Hrvatskoj, poznata i popularna Kajkavijana. Radi se o maratonskoj utrci koja obilazi sve brdske vrhove Hrvatskog Zagorja, a jedini cilj je završiti utrku unutar 24 sata.

Utrka starta u ponoć, s 10. na 11. lipnja, s Kapucinskog trga u Varaždinu, a dugačka je 245 kilometara.

S godinama su uvedene i dvije kraće utrke: Mala Kajkavijana, koja je dugačka 135 kilometara te Moj prvi Kaj maraton, koji je dugačak svega 85 kilometara, a te dvije utrke startat će u subotu, 11. lipnja, u 8 i 10 sati ujutro.

Posebna novost ove godine je i cestovna utrka Tour de Kaj, koja će biti dugačka oko 260 kilometara. Cestovna utrka će, kao i njene MTB prethodnice, biti orijentacijskog karaktera (kontrolne točke obilaze se po osobno definiranoj trasi), a startat će 11. lipnja u 8 ujutro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije