Tri medalje za ritmičarke Vindije na 25. višebojskom prvenstvu Hrvatske

Vindijine ritmičarke unatoč dosta problema, povreda i bolesti uoči samog Prvenstva i ovaj puta su bile među najuspješnijima na 25. višebojskom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici održanom u Areni Varaždin u nedjelju, 17. travnja.

Na Prvenstvu je nastupila ukupno 41 ritmičarka iz devet hrvatskih Klubova koji nastupaju u najtežem A programu. Natjecanje se odvijalo u četiri uzrastne kategorije.

U najmlađoj kategoriji, mlađih kadetkinja koje su bile i najbrojnije, pokazala se zahtjevnost ovog tipa natjecanja gdje je potrebno četiri vježbe odvježbati na visokom nivou da bi se došlo do medalje. U ovoj kategoriji Vindiju je zastupala Lara Domislović koja je jedna od onih povrijeđenih, no unatoč tome ona je tražila od trenerice da vježba svoj najteži program što joj se na kraju isplatilo, osvojila je 3. mjesto iza Kale Krpan i Marte Otročak iz KRG Leda Zagreb.

U kategoriji kadetkinja, Vindijka Tamara Artić bila je nadmoćno najbolja, osvojila je 1. mjesto sa više od 10 bodova prednosti ispred 2. Inge Rukovanjski iz KRŠG Rondo Osijek i 3. Barbare Šelendić iz GK Aura, Zagreb.

U kategoriji juniorki dominirale su djevojke koje će predstavljati Hrvatsku na nekoliko kontrolnih natjecanja i Europskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Holonu, u Izraelu. Prva je bila Sunčica Lozić iz KRG Marina Kaštela, 2. Tena Čondor iz KRG Zagreb, a 3. Vindijka Ema Kovačić.

Druga predstavnica GK Vindija, Tena Mlinarić, osvojila je 5. mjesto u konkurenciji ukupno 11 juniorki.

U kategoriji seniorki Vindijka Elena Milenković dokazala je svoju dominaciju unatoč distorziji skočnog zgloba nekoliko dana prije Prvenstva i obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. 2. je bila Laura Božić iz KRSG Poreč i 3. Petra Ribarić iz KRG Zagreb. Druga Vindijka, Rea Strnad osvojila je 4. mjesto.

Prvenstvo je otvorio Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza te obavijestio sve prisutne o najnovijim dobrim vjestima za hrvatsku gimnastiku, plasmanu Filipa Udea i Ane Đerek na Olimpijske igre u Riju.

GK Vindija se zahvaljuje PS Vindija, ZŠUGV, roditeljima i svima koji su sudjelovali i doprinjeli uspješnoj organizaciji ovog prvenstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije