Varaždinske odbojkašice dale sve od sebe i pobijedile ekipu iz Siska

– Odigrali smo možda najbolju utakmicu sezone, međutim nije bilo sreće u ključnim trenucima – bio je komentar prvog čovjeka struke OK Varaždin Volleya, Ivice Đolonge, nakon jučerašnjeg 1:3 poraza njegovih izabranica od zagrebačkog Olimpika. Već danas Varaždinke je čekao novi, vrlo sličan test, protiv ekipe Siska koja je kvalitetom vrlo slična Olimpiku, uvijek oko trećeg i četvrtog mjesta na tablici.

Staro pravilo, ne samo u sportu nego u životu općenito, da kad daš sve od sebe negdje moraš dobiti natrag, varaždinskim se odbojkašicama ‘ukazalo’ u punom smislu – već danas. Naime, sve ono što je jučer izostalo, počevši od faktora sreće, danas se vratilo.

Da simbolika bude potpuna, čak se i rezultat identično kretao, ali danas u varaždinsku korist. Jučer su naime protiv Olimpika Varaždinke povele (26:24) pa tri seta u nizu izgubile (23:25, 23:25, 24:26), danas su od Siska izgubile prvi set (16:25) pa onda uzele tri u nizu – 25:15, 25:23, 25:19).

– Tako je to u sportu. Jučer smo odigrali čak i bolju utakmicu, a izgubili smo, danas smo s čistih 3:1 dobili. Iako, vidio sam i danas super izdanje ekipe, odigrale su cure zaista dvije sjajne utakmice u nizu. To me jako raduje, kako su reagirale nakon jučerašnjeg poraza. Jer takvi detalji pokazuju karakter ekipe, razliku između pobjednika i gubitnika čini upravo ta reakcija nakon poraza i kad je teško. Pojedinačno, ne mogu ne spomenuti Mirnu Horvat koja je odigrala možda utakmicu karijere, izvrsne su bile i Ana Novak i Ljerka Herman, iako je definitivno najveći pobjednik bila – ekipa – osvrnuo se na utakmicu sa Siskom trener OK Varaždin Volleya, Ivica Đolonga.

Varaždinske odbojkašice ovom su se pobjedom oprostile od svoje publike za ovu sezonu. Idućeg vikenda igrat će se predzadnje kolo u sklopu kojeg Varaždinke gostuju u Karlovcu, a u posljednjem su kolu s obzirom na neparan broj klubova u ligi – slobodne.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije