Dabrovi nastavili s pobjedama i u Ligi za prvaka, u prvom kolu ‘pala’ Dubrava

>> Dabrovi nastavili s pobjedama i u Ligi za prvaka, u prvom kolu “pala” Dubrava

Nakon osvojene Premijer lige, Dabrovi su pristupili Ligi za prvaka, a danas su, 16. travnja, odigrali prvi susret, kada su kod kuće dočekali momčad Dubrave. Dva boda i pobjeda ostali su u Varaždinu rezultatom 35:30 za Dabrove.

Prve minute utakmice pripale su Varaždincima, jer su već u 3. minuti imali prednost 3:1, ali do pete minute gosti su se već vratili u utakmicu pri rezultatu 5:5. Vučko kasnije zbog potezanja za dres protivničkog navijača dobiva isključenje na dvije minute, a dokaz silini potezanja bio je poderan dres Jotića.

Deseta minuta donijela je drugi sedmerac za Dubravu, a u pogodak ga je, isto kao i prvi sedmerac, pretvorio Vinković. U 15. minuti istaknuo se Totić na golu gostiju dvama odličnim reakcijama, a pet minuta kasnije, istaknuo se i Špikić s dvije odlične obrane, za što su ga gledatelji nagradili glasnim pljeskom.

U 21. minuti, Varaždinci su imali prednost od pet pogodaka kada je Horvat pogodio za 14:9, ali su gosti smanjili na tri gola zaostatka dvama vezanima pogocima Vinkovića. Na pet razlike povisio je Marčec u 26. minuti, kada je zabio svoj treći pogodak na utakmici i postavio rezultat na 16:11.

Prvo poluvrijeme je završilo pri rezultatu 18:15 u korist igrača Vladimira Vujovića, koji sudeći prema pokazanom u prvom dijelu, ne treba strahovati od ostatka utakmice. Prvo poluvrijeme njegovi su igrači odigrali odlično, prikazali lijep rukomet, a usput i bili prilično efikasni. Raspoložen je danas bio i Špikić u prvom dijelu, koji je sakupio 10 obrana.

U drugi dio utakmice gosti su krenuli bez igrača kojemu je kazna dosuđena još u prvom dijelu utakmice, a u 34. minuti isključen je Huđ kod Varaždinaca, a odmah nakon toga Jotić zabija svoj treći gol za 20:17 prednost Dabrova.

U 41. minuti rezultat je iznosio 25:21 za Dabrove, a u tim trenucima isključen je Butorac kod gostiju, što je dalo priliku Varaždincima da odu na pet golova prednosti, što je iskoristio Tokić prekrasnim lobom. Međutim, gostima se pružila odlična prilika, isključen je Vučko, a peti sedmerac za Dubravu na utakmici Vinković pretvara u svoj peti gol. Svih pet zabio je iz sedmeraca.

Svoj šesti gol, ponovo iz sedmerca, za rezultat 27:24 dodao je u 47. minuti, kada je isključen Šipić. U 49. minuti, gosti iz Dubrave došli su na samo pogodak zaostatka, kada je Buneta dvama golovima pokušao vratiti svoju momčad u ovaj susret. U tim trenucima, ‘ukazao’ se Horvat i još jednom odveo Varaždin na tri pogotka prednosti, ali uslijedilo je drugo isključenje Huđa i još jedan sedmerac za Dubravu, a još jednom ga je iskoristio Vinković. Bio je to sedmi sedmerac za goste na današnjoj utakmici.

Pet minuta prije kraja utakmice, rezultat je iznosio 30:28 za Dabrove, a u posljednju minutu susreta ušlo se pri rezultatu 34:29, što je bio jasan znak kako će utakmica završiti, a posljednji pogodak za Dabrove pri rezultatu 35:29 i prvu pobjedu u Ligi za prvaka ove sezone zabio je Huđ, kojemu je to bio šesti gol. Do kraja susreta, zabio je Vinoković i svoj osmi pogodak iz sedmerca, koji je dosuđen u posljednjim sekundama utakmice.

Nakon prve pobjede, bio je zadovoljan i strijelac osam pogodaka danas, Ivan Horvat.

– Nadali smo se pobjedi, sad se moramo isto tako dobro pripremiti za Zamet. Mislim da je danas presudila naša bolja koncentracija i priprema, ali i veća želja.

Istog je mišljenja i trener Vujović.

– Danas su dečki ispunjavali zadaće na pravi način. Istina, još uvijek ima stvari koje treba ispraviti, ali greške su sastavni dio igre – zaključio je Vujović.

Varaždin

GRK Varaždin 1930: Špikić, Šipić, Vučko, Zobec, Hutinec, Novak, Horvat, Vidaček, Črnila, Tokić, Huđ, Lind, Hirš, Levak, Grbac, Marčec

Trener: Vladimir Vujović

RK Dubrava: Totić, Babić, Kelemen, Pedić, Volar, Vida, Čurić, Maričić, Jotić, Samardžić, Mihaljević, Butorac, Vinković, Grahovac, Buneta, Kljajić

Trener: Hrvoje Horvat

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije