Varaždinski gimnazijalci predstavljaju Hrvatsku na školskom EURU u Francuskoj

Nogometna ekipa Druge gimnazije Varaždin predstavljat će na Europskom školskom nogometnom prvenstvu, koje se igra u Francuskoj od 29. svibnja do 6. lipnja, Hrvatsku školsku reprezentaciju.

U Lensu je 29. ožujka održan ždrijeb skupina, a Hrvatska školska reprezentacija smještena je u skupinu C sa Njemačkom, Poljskom, Švicarskom i Belgijom. Europsko školsko nogometno prvenstvo odigrat će se po prvi puta u povijesti u sklopu UEFA Eura 2016, a održat će se od 29. svibnja do 6. lipnja, tjedan dana prije održavanja Europskog nogometnog prvenstva.

– Iznimno smo počašćeni odlukom Hrvatskog školsko športskog saveza da Druga gimnazija Varaždin predstavlja Hrvatsku sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom i sudjeluje na Europskom školskom nogometnom prvenstvu u gradovima Lille i Lens – rekao nam je voditelj Dario Kos.

Kako nam je otkrio, zadovoljan je ekipom koju ima na raspolaganju.

– Odlična je ekipa, ali bila bi bolja da nam nisu otišli Neven Đurasek i Emanuel Črepinko, ali i ovako imamo svoje šanse – istaknuo je.

Prema njegovim riječima, u skupini bi im najviše problema trebala stvarati reprezentacija Njemačke, koja ima razvijene sportske akademije.

– Njemačka je izraziti favorit u našoj skupini, dok mislim da bismo s ostalima trebali igrati ravnopravne mečeve. Prva dva tima u skupini idu dalje, a ako budemo jedan od ta dva kluba, mislim da je dalje sve moguće. U svakom slučaju, osobno ću biti zadovoljan i ako samo prođemo skupinu – otkrio nam je Dario Kos svoje želje i planove.

Kao favorite natjecanja, istaknuo je osim Njemačke, momčadi Francuske i Turske, a najavio je i kako su trenutno u potrazi za sponzorima koji bi im omogućili odlazak u Francusku.

– Trenutno pregovaramo s nekoliko tvrtki, ukupno će nas put koštati oko 120 tisuća kuna, a već smo stupili u kontakt s nekima koji su nam voljni pomoći, poput gradova i općina iz kojih dolaze naši igrači – rekao je.

Pripreme za natjecanje su u punom jeku, a počele su već u 9. mjesecu.

– Sedam naših igrača igra u NK Varaždinu, tako da smo svakog ponedjeljka igrali pripremne utakmice sa svim njihovim uzrastima, a ove srijede ćemo odigrati još jednu utakmicu protiv Sračinca. Drugog tjedna dogovoren je susret i sa Slobodom. Međutim, glavne pripreme odradit ćemo tjedan dana prije odlaska, kada ćemo pojačati tempo i pokušati pronaći dobitnu formulu – zaključio je Dario Kos, koji će voditi reprezentaciju zajedno s Marijanom Androvićem.

Na širem popisu igrača koji polaze i koji će nastupiti za Drugu gimnaziju Varaždin su: Luka Domjan, Tibor Banić, Silvio Kostanjevec (NK Zavrč), Lovro Težački, Dominik Masten, Filip Pavlic, Luka Modrić, Jura Kos, Emanuel Mihalić, Marin Mašić, Ivan Posavec, Bruno Premužaj, Luka Možanić, Filip Perčić (NK Vraždin), Matija Pongračić (NK Sloboda Varaždin), Dario Horvat (NK Plitvica Gojanec), Fran Hranić (NK Nedeljanec), Matija Puškadija i Kristijan Crnković (NK Novi Marof).

Osim što će predstavljati Hrvatsku na terenu, predstavljat će ju i na Danu nacija, kada svaka reprezentacija mora pripremiti svoj kulturni program kojim će promovirati svoju državu, a za to su pripremili i letke i razne druge promotivne materijale koje će dijeliti svima zainteresiranima.

Od ostalih skupina, u skupini A natjecat će se Turska, Engleska, Bugarska, Francuska I, Nizozemska i Azerbejdžan, u skupni B igrat će Francuska II, Rumunjska, Cipar, Grčka i Rusija, dok će u skupini D snage odmjeriti momčadi Njemačke, Srbije, Belgije II, Sjeverne Irske, Italije i Luksemburga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije