Plivačima Vidre 17 medalja u Zadru na Otvorenom regionalnom prvenstvu

Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom u Sportskom centru Višnjik u Zadru održano je ove subote, 9. travnja.Nastupilo je 90 plivača s invaliditetom iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Domaćinu PK Zadar, bilo je to ujedno i prvo natjecanje za osobe s invaliditetom. Potaknuti nizom uspjeha što ga nižu plivači s intelektualnim teskoćama u Zadru, PK Zadar je posebno ponosan na plivačicu sa Down sindromom Lucijom Mijolovoc, nositeljicom dva srebra s posljednjeg Europskog prvenstva za plivače sa Down sindromom; stoga su posebno sretni na novu C21 kategoriju za osobe sa Down sindromom koja je uvedena na proteklom natjecanju.

Iako je to bilo prvo natjecanje takvog tipa održano u Zadru; na natjecanju je vladala izuzetno pozitivna i motivirajuća atmosfera zahvaljujući ljubaznosti i toplini djelatnika bazena, trenera i sudaca.

Natjecanje se održalo u dva dijela – jutarnjem od 11 do 13 sati i poslijepodne od 16 do 18 sati. Varaždinske Vidre ujutro su plivali četiri discipline: 50 metara leđno, 100 metara prsno, 100 metara slobodno i 100 metara leđno, a poslijepodne 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Nastupom u subotu Vidraši su potvrdili napredak u tehnici, motoričkim sposobnostima te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim steču iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom.

Vidraš Carlo Hrvoje Herić primjer je kada volja za uspjehom bude jača od svih strahova. Jan Dubravec treninzima plivanja ojačao i o ispravio držanje tijela i dobio sigurniji i samostalniji hod. Nikola Harmicar u subotu je pokazao veliki potencijal u leđnoj tehnici. Nikola Kosec tek se vratio na treninge nakon gripe. Tako da unatoč bolestima i školskim obavezama ponovno smo potvrdili da je volja Varaždinskih Vidra jača od svih barijera što pokazuju i rezultati.

Jan Dubravec u kategoriji SB7 osvojio je dva zlata na 100 prsno i 100 slobodno, dva srebra na 100 i 50 metara leđno i broncu na 50 metara prsno.

Nikola Harmicar u kategoriji S9 osvojio je dva zlata na 50 i 100 metara leđno, dva srebra na 100 slobodno i prsno i dvije bronce na 50 metara leđno i prsno.

Nikola Kosec u kategoriji C21 došao je do četiri zlata u 50 slobodno; u 100 slobodno, 100 prsno i 100 leđno, srebro na 50 prsno i broncu na 50 metara leđno.

Carlo Hrvoje Herić u kategoriji C21 osvojio je četvrto mjesto na 50 metara leđno i prsno i 7 mjesto na 50 metara kraul.

– Zahvaljujemo se i pohvaljujem najvjernije navijače Vidre – roditelje Dubravec, Šarman, Harmicar i Kosec koji su dokazali da zajedničkim snagama možemo više na korist i sreću svih – rekli su iz PK Vidra.

Visnja Bunić, prof.kineziologije
Predsjednica PK Vidra

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije