Varaždinski strateg Ivica Solomun više nije trener Zavrča

Varaždinski trener Ivica Solomun više nije trener nogometnog kluba Zavrč, koji se natječe u Prvoj slovenskoj ligi. Do raskida ugovora došlo je sporazumno.

Za komentar smo upitali Ivicu Solomuna, koji je istaknuo kako u tom slučaju nema previše priče.

– To je privatan klub u kojem vlasnik vodi posljednju riječ. Ja u njegove razloge ne želim ulaziti, a kao trener sam trebao ispuniti neka trenutno nerealna očekivanja poput ulaska u Europu, što nije moguće zbog trenutnog stanja. Po meni, zaslužili smo biti gdje jesmo na tablici – rekao nam je Ivica Solomun.

Kako doznajemo, presudila je izgubljena utakmica protiv Kopra ove nedjelje, nakon koje se željelo modernizirati ekipu, a kako je i sam Solomun rekao, u takvim trenucima lakše je promijeniti trenera nego ekipu.

– Trudio sam se raditi što kvalitetnije, ali imali smo nesreće s nekim ozljedama. Nakupilo nam se dosta stvari i jednostavno smo odlučili na prekid suradnje – komentirao je raskid suranje Ivica Solomun.

O planovima za budućnost nije želio govoriti, jer kako kaže, trenutno želi malo odmoriti, ali da se za svoju budućnost ne boji.

– Uvijek postoji opcija odlaska na daleki Istok, ali zasad nemam nikakvih ponuda ili želja – rekao je.

Također, izjavio je kako se trenutno ne vidi u domaćem, regionalnom nogometu, ali ako bi se stvorili kvalitetniji uvjeti i poboljšala se situacija u varaždinskom nogometu, kako bi razmislio i o takvom zaposlenju.

Solomun je dva puta preuzimao klupu Zavrča. Prvo je proveo osam mjeseci na klupi slovenskog prvoligaša, a ovog puta se na toj poziciji zadržao šest mjeseci.

Zavrč se trenutno nalazi na 5. mjestu lige s 35 bodova, 22 manje od vodeće Olimpije, a uskoro ih očekuje kup utakmica protiv Maribora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije