Veszpremu naslov prvaka SEHA lige u dramatičnoj utakmici protiv Vardara

U finalu SEHA lige susreli su se Veszprem i Vardar, a samo jedan od njih može osvojiti ligu. Bila je to napeta utakmica puna emocija, a na kraju je pobjedu odnijela momčad Veszprema, koja je s 28:26 slavila u trileru na parketu varaždinske Arene.

Počelo je odlično za Vardar i već nakon dvije minute imali su 2:0. Ubrzo na scenu stupa Maqueda, koji zabija još dva pogotka i odvodi Vardar na 4:1. Na životu je Veszprem u narednim minutama održavao Ilić, koji je zabio četiri pogotka do isteka osme minute. Pogotkom Palmarsona u 14. minuti, Veszprem je zaostajao za Vardarom samo jedan pogodak razlike, da bi Ivanscik odmah nakon toga odveo utakmicu u neizvjesnost u potpunosti izjednačivši rezultat na 9:9.

Nakon tog izjednačenja, golovi su se redali kao na traci, da bi se Vardar u 24. minuti odvojio na dva pogotka prednosti. Pogodak za vodstvo Vardara 14:12 zabio je Manaskov. Prvo poluvrijeme finala završilo je u korist Vardara pri rezultatu 15:14, nakon što je Ilić postigao svoj šesti gol i tako doveo Veszprem na samo pogodak zaostatka za Makedoncima.

U početnim minutama drugog dijela utakmice igralo se gol za golom, pa je tako u 45. minuti rezultat utakmice iznosio izjednačenih 21:21. Nastavilo se igrati u istom ritmu i u minutama koje su uslijedile, sve do 48. minute, kada je Dujshebaev zabio dva gola zaredom i doveo svoju momčad u prednost.

Nismo dugo morali čekati za odgovor Veszprema, Palmarsson je zabio izjednačenje odmah iz sljedećeg napada. Uzvratio je ponovo Dujshebaev, ali i Slišković s druge strane i rezultat je deset minuta prije kraja susreta ponovo izjednačen. Španjolac je očito bio misterij za ekipu Vezprema, jer zabio je i Renato Sulić za vodstvo Veszprema, ali još jednom se ukazao Dujshebaev i zabio svoj četvrti gol u razmaku od nepunih osam minuta.

Zatim su na scenu stupili Nagy i Nillson, koji su pet minuta prije kraja susreta odveli Veszprem na dva gola razlike i tako napravili prvi veliki korak prema osvajanju naslova prvaka SEHA lige. U konačnici, pokazala su se ta dva pogotka ključem do uspjeha, jer završila je 28:26 za Veszprem. Vardar nije uspio izjednačiti, tako da je titula ovogodišnjeg osvajača SEHA lige pripala momčadi Veszprema. Alilović, Sulić i društvo mogu slaviti, a Varaždin se ponositi organizacijom još jednog prestižnog sportskog natjecanja.

– Uprava Arene Varaždin zahvaljuje organizatoru turnira Final Four SEHA lige i što nam je omogućio da ugostimo do sada i najveći i najbolji događaj u kratkoj, ali bogatoj povijesti ove dvorane. Ponosni smo na naše djelatnike koji su pokazali vrhunsku profesionalnost i zalaganje.Rukometni pozdrav iz rasprodane Arene Varaždin i do nekod drugog okupljanja – zaključio je i zahvalio upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije