Zagreb u Varaždinu porazio Meshkov Brest za osvajanje trećeg mjesta SEHA lige

U utakmici za treće mjesto SEHA lige, u Varaždinu su danas, 3. travnja, snage odmjerili PPD Zagreb i Meshkov Brest. Oba tima poražena su u polufinalu odigranom u petak, a danas je više sreće imao Zagreb, koji je pobijedio s 24:23.

Do 12. minute utakmice, igralo se gol za golom, da bi prvu priliku za bijeg ostvario Zagreb, koji je zahvaljujući pogocima Mandalinića i Šebetića u 15. minuti ostvario prednost 7:4.

Međutim, protivnici iz Bjelorusije nisu se prepustili početnom šoku, već su do 20. minute uspjeli izjednačiti pri rezultatu 8:8, a ponajviše zahvaljujući Kristopansu i Stojkoviću, kojima su pogoci za izjednačenje bili već treći na utakmici, oba iz isto toliko pokušaja.

Nakon toga, ponovo se igralo gol za golom, sve dok Stojković i Vukić nisu odveli Meshkov u prednost od dva pogotka pri rezultatu 14:12. U tim trenucima, igrala se posljednja minuta, a Sandro Obranović je smanjio zaostatak Zagreba na samom isteku prvog poluvremena, pogodivši za 14:13.

Odmor je očito djelovao pozitivnije na Meshkov Brest, jer su u prvim minutama nastavka dvama vezanim golovima pobjegli Zagrebu na 17:14, ali uporan Zagreb, koji je svoju upornost i volju već pokazao mnogim klubovima, dostignuo je prednost Meshkova u 43. minuti pri rezultatu 18:18.

Slavlje Zagreba bilo je kratkog vijeka, jer je Simon Razgor pogocima u 45. i 49. minuti ponovo donio prednost Meshkovu. Srećom po Zagreb, raspoložen je danas Zlatko Horvat, koji postiže svoj sedmi pogodak na utakmici u 51. minuti i vraća nadu Zagrebu. Isti je igrač zabio za još jedno izjednačenje iz sedmerca, a bio mu je to već četvrti realizirani sedmerac, dok je k njima pridodao i četiri iz igre i nametnuo se kao prvo ime susreta. Pridružili su mu se Raković i Pavlović, koji su četiri minute prije kraja susreta odveli Zagreb na dva pogotka prednosti pri rezultatu 23:21.

Još jednom je pokušao Meshkov stići Zagreb pogotkom Stojkovića u 58. minuti, kojemu je to bio ukupno šesti gol, ali to je sve što je Meshkov uspio napraviti u posljednjim minutama, tako da je pobjeda rezultatom 24:23 i treće mjesto SEHA lige pripalo Zagrebu, kojem je ovo mala utjeha, obzirom da je u petak pretrpio poraz od Vardara.

Zagreb se sada može okrenuti drugim natjecanjima u kojima još uvijek ima šanse za osvajanje trofeja, a osim okršaja s PSG-om u Ligi prvaka, očekuju ga domaća natjecanja u kupu i Ligi za prvaka, a nekoliko će puta još gostovati u Varaždinu i okolici, jer ga očekuju dvoboji s Vidovcem u kupu i Varaždinom u Ligi za prvaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije