FOTO Najmlađi sportaši učili ‘abecedu’ karate sporta

>> FOTO Najmlađi sportaši učili “abecedu” karate sporta

Sportske udruge, klubovi i škole sporta, mogu međusobno uspješno surađivati ne gledajući jedni druge kao konkurente već kao partnere, a dokaz tomu su Karate klub Varaždin i Univerzalna sportska škola ‘Sportska abeceda’.

Jedan od svojih redovnih treninga mali su sportaši Sportske abecede odradili, umjesto u bazičnoj dvorani Prve osnovne škole – na mjestu i u terminu treninga Karate kluba Varaždin. Njihovi domaćini, dobro znani voditelj kluba Esko i trenerica Ružica, pokazali su im osnove najpopularnijeg i najmasovnijeg borilačkog sporta, nastalog davno u drevnom Japanu.

Uz osnovne stavove i tehnike, isprobali su klinci i nekoliko trikova obrane od nasrtljivog protivnika, što je zapravo i osnovna ideja karatea kao sporta. Naučili su dakle teoretski i u sat vremena isprobali praktično – abecedu karate sporta.

– Mi svojim polaznicima sportske škole nastojimo što više obogatiti program, zato i organiziramo treninge i na bazenima, školu plivanja ljeti i školu klizanja zimi, pa ljetnu i zimsku olimpijadu. Obilazak specijaliziranih klubova dio je tog programa i ideje da budemo s jedne strane raznoliki i zanimljivi. S druge pak strane, u svojoj univerzalnoj sportskoj školi okupljamo djecu vrtićke i rane školske dobi i želja nam je da iz naše škole izađu sa željom da ostanu u sportu, da se ‘pronađu’ u nekoj sportskoj grani. Karate je definitivno jedna od tih zanimljivih i atraktivnih opcija, sasvim će sigurno netko odabrati baš ovaj sport kao svoj, kojim će se trajno baviti – argumentirao je trening u Karate klubu Varaždin voditelj sportske škole ‘Sportska abeceda’, profesor kineziologije Željko Herceg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije