Drama na početku Final foura SEHA lige: Veszprem do finala tek nakon sedmeraca

>> Drama na početku Final foura SEHA lige: Vesprem do finala tek nakon sedmeraca

U varaždinskoj Areni danas je, 1. travnja, započeo rukometni spektakl zvan Final Four SEHA lige. Nakon spektakularne koreografije otvaranja, na teren su izašli MVM Veszprem i Meshkov Brest. Utakmica je završila pobjedom Veszprema nakon sedmeraca, koji će tako igrati finale s boljim iz kasnijeg susreta između Zagreba i Vardara.

U početnim postavama suprostavljeni od prve minute našli su se hrvatski vratari Mirko Alilović na vratima Veszprema i Ivan Pešić za Meshkov Brest. Skrominije je u igru ušao Veszprem, kojeg je u nekoliko navrata već u prvim minutama spasio Alilović obranivši nekoliko pokušaja protivnika. Tribine su počele skandirati njegovo ime, međutim prvi gol na utakmici ipak je pripao Meshkovu, za kojeg je zabio Kamyshyk.

Uslijedila je obrana i Ivana Pešića, pa i druga odmah poslije, kada je obranio pokušaj još jednog Hrvata – Renata Sulića. Na 2:0 povisio je ponovo Kamyshyk, da bi Ugalde tek u 9. minuti zabio treći pogodak na utakmici i prvi za Veszprem. Prva četvrtina utakmice pripala je Brestu, koji je do 15. minute imao sakupio prednost od 7:2.

Nakon što je Meshkovu isključen Babichev, Alilović je pokušao zabiti pogodak s gola na gol, obzirom da je Meshkov u tim trenucima igrao bez vratara, odnosno s igračem u ‘markirki’, ali je njegov pokušaj otišao pokraj gola. Možda i ne bi poluvrijeme završilo pri rezultatu 11:6 za Meshkov da Pešić nije s devet obrana ‘zaključao’ svoja vrata i onemogućio Veszprem u prvom dijelu utakmice.

U drugom dijelu vidjeli smo probuđeni Veszprem, ali i Mirka Alilovića, koji je u prvih sedam minuta nastavka utakmice sakupio pet obrana, dok je u prvom poluvremenu ukupno sakupio njih šest. Kako je utakmica odmicala, prednost Meshkova se lagano topila.

Dva pogotka zaredom zabio je Veszprem, da bi rezultat u 15. minuti nastavka iznosio 16:14 za Meshkov Brest. Baš kad se Veszprem približio, ostali su na dvije minute bez Schucha, a odmah u nastavku napada i Renata Sulića nakon grubog starta. Dosuđeni sedmerac zabio je Stojković i odveo opet Meshkov na tri pogotka prednosti.

Deset minuta prije kraja susreta pružila se prilika Veszpremu, kada je isključen Kristopans, ali Pešić je još jednom siguran na golu. Zbog konfuzije na terenu zbog igrača s markirkom isključen je Meshkovu i Kamyshyk, a Ugalde smanjuje na dva zaostatka razlike. Uslijedila je tehnička greška Meshkova, a to je iskoristio ponovo Ugalde i odveo svoju momčad na minimalni zaostatak pri rezultatu 18:17.

U posljednju minutu susreta ušlo se pri rezultatu 20:19 za Meshkov, a odmah poslije je Ugalde zabio za izjednačenje i foto finiš utakmice. Mirko Alilović je u posljednjim sekundama obranio pokušaj Kristopansa. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, krenulo se u ‘lutriju sedmeraca’, a tamo je uspješniji bio Veszprem i tako se uz puno muke plasirao u finale SEHA lige.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije